Županija ravnomjerno razvija svoje područje, a Kloštar Ivanić najbolji je primjer za to, na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća u prigodi Dana Kloštra Ivanića ustvrdio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

Županiji je na sjednici uručeno priznanje Općine. Zahvalivši u ime nagrađenih, Tomljenović je rekao da Županija uvijek podupire dobre projekte, a s tom će praksom i dalje nastaviti. Govorio je o gradnji vodoopskrbnog sustava u istočnome dijelu županije, kao i obnovi nakon potresa. Na prostoru Kloštra Ivanića, rekao je, obnovljene su dvije dionice cesta i četiri mosta.

Vlada RH osigurala je sredstva i za obnovu zgrada javne namjene oštećenih u potresu. Ovih dana razgovarat ćemo i o obnovi crkve u Kloštru Ivaniću, rekao je zamjenik župana. Rekao je i da Županija očekuje više od 80 milijuna eura, također bespovratnih sredstava, za obnovu škola, odnosno uvođenje jednosmjenske nastave, a najavio je i projekt eko-vrta u OŠ Braće Radića, koji će financirati Županija.

Općinski načelnik Željko Filipović, osvrnuvši se na proteklo jednogodišnje razdoblje, govorio je o gradnji nogostupa, rekonstrukciji vatrogasnoga doma DVD-a Kloštar Ivanić, rekonstrukciji pučkoga doma u Šćapovcu…

U suradnji sa Županijom želimo što prije uvesti jednosmjensku nastavu. Plan je urediti i plato ispred škole, rekao je načelnik, dodavši da Općina 30% izvornoga proračuna ulaže u mlade – od predškolske dobi do fakulteta. Najavio je skoru gradnju nogometnog igrališta u Sportskom parku “Stjepan Novaković Žuti” te rekao da se očekuje i uređenje Parka hrvatskih branitelja.

Priznanje Općine Kloštar Ivanić za životno djelo dobili su Robert Karo, Senka Bužan, Đurđa Boltek i Štefica Futivić.

Nakon svečane sjednice Općinskoga vijeća otvoren je rekonstruirani vatrogasni dom DVD-a Kloštar Ivanić. U projekt je uloženo 1,09 milijuna eura, od čega na bespovratna EU sredstva otpada 817.000 eura. Zagrebačka županija uložila je u ovaj projekt 66.000 eura.