„Zelena slika grada“ naziv je radionice održane u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić Karlovac na kojoj su najmlađi izrađivali eko slike. Radionica je organizirana u sklopu novog izdanja karlovačke manifestacije Zvjezdano ljeto.    

445 godina je jako puno, rekla su djeca koja izrađuju eko sliku kao poklon gradonačelniku za rođendan Grada Karlovca. Kako bi proslavila tako veliku obljetnicu, djeca su brzo krenula lijepiti obojane papiriće na crteže drveća. Svi su se složili da je dobro da grad ima puno drveća i cvijeća.

-Radim poklon za gradonačelnika i naš grad. Radimo eko sliku naše knjižnice. Jako volim prirodu, rekla je Viktorija.

Radimo sliku na velikom papiru. To je zeleni grad, a to je važno jer bez drveća ne možemo živjeti, rekla je Tia.

Lijepo mi je ovdje s prijateljicama. Prije smo lijepili neke čestitke, pa sada znamo kako ćemo sve polijepiti i urediti, rekla je Malina.

Izrada eko slike prva je u nizu radionica koja će se provesti u okviru manifestacije Zvjezdano ljeto koja je jučer službeno otvorena.

Prvi smo u knjižnici koji započinjemo s radionicom u okviru Zvjezdanog ljeta, a to je manifestacija na koju se uvijek rado odazovemo. Ove smo se godine odlučili za jednu zajedničku sliku pod nazivom “Zelena slika grada” koja uključuje sve što je održivo i učinkovito i kako bi svatko od građana trebao čuvati svoju prirodu i okoliš, rekla je djelatnica Odjela za djecu predškolskog uzrasta Ivana Mihalić.

Radionica je sutra također na programu, a djeca će gradonačelniku pokloniti sliku krajem tjedna.

Tehnika je kolaž papir koji ćemo slagati kao mozaik na zajedničku sliku. Ona će prikazivati zgradu naše knjižnice, a okolo će biti drveće kao simbol održivosti i zelenila.

Dvadesetak djece sudjeluje na radionici koja je tek jedna od mnogih koje će se provesti u knjižnici ovog ljeta.

Ljeto će nam biti malo drugačije. Pratimo ljetne teme, tako da će u srpnju biti radionice vezane uz ljeto, a u kolovozu ćemo imati kratku pauzu.

Mnogo radosti i veselja bilo je danas na odjelu za predškolsku djecu, a zasigurno će tako biti i idućeg dana. Svi polaznici čestitali su rođendan gradu uz lijepe želje i pozdrave.