• June 24, 2024
  • Sven Toljan
  • 0

Udruga Carpe Diem organizira ljetnu školu keramike koja će se provoditi tijekom srpnja i kolovoza. Škola je namijenjena djeci od 12 do 15 godina starosti, a održavat će se četvrtkom od 19:30 do 21:00 sat.

Na ljetnoj školi keramike polaznici će moći naučiti izrađivati praktične i autentične predmete od crvene i bijele gline: zdjelice, tanjure, držače za sapune, stalke za olovke, čaše i sl. Također će se moći upoznati s vrstama gline i alatima za obradu, naučiti tehnike modeliranja i ukrašavanja predmeta, suhu obradu predmeta, oslikavanje i glaziranje, slaganje predmeta u peć i biskvitno paljenje, glaziranje pa opet pečenje kada će polaznici ostvariti gotov glazirani keramički predmet. Kroz ovu školu polaznici će također naučiti kombinirati specijalne boje za keramiku zvane engobe, glaziranje predmeta ručno, tehnikom uranjanja ili kistom. Proces pečenja vrši se na visokim temparaturama, što je jedan od uvjeta da su predmeti zavidne kvalitete i čvrstoće. Sav materijal, alati i stručno vodstvo su osigurani.   

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na info@carpediem.hr. Prijave su otvorene zaključno s datumom 1. srpnja, a broj sudionika je ograničen, što također osigurava kvalitetu rada s polaznicima.