Udruge s područja grada Karlovca preuzele su ugovore na osnovu projekata koji su podržani na temelju provedenog Javnog natječaja za financiranje projekata iz Proračuna Grada Karlovca za 2024. godinu. U upravnom odjelu za društvene djelatnosti financiraju se projekti kroz 6 programskih područja i u Uredu gradonačelnika još 2 programska područja. Javni natječaj objavljen je putem aplikacije SOM natječaji.

– Od ove godine imali smo i 2 nova programska područja. To su programsko područje za programe na Foginovom kupalištu i programsko područje za okruženje bez nasilja. Nažalost, na ovo programsko područje koje smo uveli novo za okruženje bez nasilja nismo imali prijavljenih projekata, ali mislim da nas to ne zabrinjava zato što su vaši projekti i vaše aktivnosti zapravo sve aktivnosti i projekti koji stvaraju pozitivno okruženje te djeluju na naše mlade i djeluju sasvim preventivno u dobronamjernosti koje provodite, rekla je Draženka Sila Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Na natječaj o programskim područjima koja se financiraju u okviru odjela za društvene djelatnosti podneseno je ukupno 46 prijava od čega su 43 projekta uspješno prošli sve faze natječaja.

Ako se gleda ukupan broj prijavljenih udruga na svih 8 programskih područja uključujući Upravni odjel za društvene djelatnosti, prijavljeno je 72 projekta od toga je podržano njih 69, a izdvojeno je više od 57 000 eura.

– Što se tiče Javnog natječaja za financiranje projekata udruga raspisale su ga i gradske tvrtke i to redom Inkasator, Vodovod i kanalizacija, Zelenilo, Čistoća i Hostel Karlovac, a iznos kojeg su tvrtke izdvojile za 2024. godinu kao podršku projektima udruge nešto je veći od 123 500 eura te je podržano točno 116 projekta, izjavila je Dijana Kujinek, pročelnica Ureda gradonačelnika.

Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je kako je svakodnevno funkcioniranje udruga jedna posebna borba koju iste vode. Čestitao je članovima udruga na držanju snage civilnog sektora u gradu Karlovcu i dodijelio ugovore.