Baseball klub Olimpija Karlovac organizirao je trening bejzbola za dječake i djevojčice. Veći broj djece okupio se danas na Vunskom polju kako bi na otvorenom uvježbala igranje bejzbola i kvalitetno provela slobodno vrijeme. Za vrijeme trajanja manifestacije Zvjezdano ljeto osigurani su češći treninzi na koje se mogu uključiti sva zainteresirana djeca.   

Uključili smo se već druge godine u ovu priču, a prošle godine smo isto sudjelovali i pokazalo se jako dobro. Treninzi su namijenjeni isključivo djeci, ali i starijima koji žele probati. Svatko se lako može uključiti, a oprema i pravila su prilagođeni. Jednostavno je, zabavno i brzo, rekao je sportski koordinator Baseball kluba Olimpija Tomislav Bosanac.

Djelatnici kluba Olimpija redovito rade prezentacije po školama i nastoje što više sudjelovati u gradskim aktivnostima. Posebno su aktivni za vrijeme Zvjezdanog ljeta i ljetnih praznika.

Imamo termine utorkom i četvrtkom od 10:00 sati ujutro do 12:00 sati dok traje Zvjezdano ljeto. Kada to završi, istu stvar radimo i na našem igralištu u Grabriku srijedom u pola osam. Kad god vrijeme dozvoljava, okupimo se na nekoj vrsti otvorenih vrata gdje svatko može doći probati igrati bejzbol.

Broj djece koja igraju bejzbol često varira, a obično raste ili pada krajem ili početkom škole. Bosanac je istaknuo kako bi uvijek bilo dobro da ih je više, i cura i dečkiju.

Interes postoji, djeci je to jako zabavno. Na prezentacijama koje radimo po školama i na ovakvim treninzima po gradu na raznim lokacijama uvijek je to njima zanimljivo i žele doći trenirati i ponoviti takav doživljaj. Problem je kada dođu doma i kada malo dolazi do otpora, pa odaziv nije tako velik. Radimo, trudimo se i prisutni smo. Također ima i djevojčica, one su uvijek prisutne. U treniranju, ekipama i utakmicama uvijek imamo jednu do dvije cure. To smo sada malo proširili i uspjeli smo doći do ženske ekipe koja igra softball. Jako nam je drago zbog toga jer želja postoji već duže vrijeme i sada smo uspjeli. Ovim putem pozivam djevojke i dječake da nam se pridruže, zaključio je Bosanac.