Grad Ogulin otkupio je i srušio derutne garaže na ulazu u naselje Struga, ulaz kod zelene zgrade HEP-a.

Još u kampanji za izbore 2017. godine smo govorili da će nam jedan od prioriteta biti uređenje naselja Struga, ulaza u naselje i unutrašnjih površina u naselju. Naime, ulazi u ovo naselje bili su neprikladni, nesigurni, preko nogostupa i uskim cesticama, jedva za jedno vozilo, istaknuo je ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Prošireni i uređeni su ulazi u naselje kod Doma zdravlja, kod Hačka, kod Bolničke ulice, sad je došao na red ulaz kod HEP-a.

Djelomično je i samo naselje uređeno. Srušen je dio derutnih garaža, izgrađena su dva dječja igrališta, uređena su parkirna mjesta i obnovljena je hortikultura.

Na žalost radovi na uređenju ovog naselja ne idu zadovoljavajućom brzinom. Razlog je taj što još od 2017. godine ne možemo dobiti suglasnost ministarstva, što koči cijeli projekt unutarnjeg uređenja naselja pa ga možemo samo parcijalno provoditi.

Suglasnost ministarstva nedostaje, a radi se o jednom A4 komadu papira na kome pište “Suglasni smo da Grad Ogulin provodi radove”. Taj dokument čekamo već 7 godina.

U kontaktu sam s drugim čelnicima gradova i općina Hrvatske i svi kažu da imaju isti problem, bez obzira iz koje su političke opcije. Riješiti imovinsko-pravne odnose s državom je svima nemoguća misija, naglasio je na kraju Domitrović.