Nakon 8 dana glasanja i preko 21 tisuću lajkova, na Facebook stranici Gradonačelnik.hr završen je 4. Izbor za najljepši i najbolji vrtić u Hrvatskoj koji je i ove godine organiziran u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje. Sjajne vijesti stižu u Karlovačku županiju. Dugoreški vrtić Kasar osvojio je prvo mjestu u kategoriji srednjih gradova, vrtić u Vojniću drugo mjesto u kategoriji općina, a Gaza prvo mjesto u kategoriji velikih gradova.

– Moram reći da smo stvarno presretni što smo dobili 1. mjesto za najljepši vrtić među velikim gradovima. Stvarno smo veseli. U zadnji čas smo se prijavili. Ipak se pokazalo da su se sav onaj trud i zalaganje što smo uložili u naše vrtiće, djecu i djelatnike isplatili, izjavila je Danka Pavletić, ravnateljica DV Karlovac.

S obzirom da su se prijavili u posljednji čas, djelatnici vrtića nisu imali prevelika očekivanja. Prošle godine su se također prijavili, no nisu bili među nagrađenima. Godine 2020. prijavio se Dječji vrtić Grabrik koji je osvojio 2. mjesto.

– Ovaj vrtić ima sportski program pa smo i zbog toga prijavili ovaj vrtić. Krenuli smo prije 13 godina sa sportskim programom. Imali smo 1 skupinu i evo, ove godine sve su skupine osim jasličke sportske skupine. To je oko 170 djece i stvarno smo ponosni na to. Taj dio smo htjeli pokazati koliko se zapravo ulaže u naše objekte.

Vrtić se može pohvaliti dobrom suradnjom sa sportskim klubovima. Nedugo ih je posjetio i trener Edin Mehmedović iz showa „Život na vagi“.

– Stvarno smo se jako lijepo družili i pokazao nam je što se može trudom i voljom napraviti. Zapravo, pokazao nam je koliko je bitan taj sportski dio u samoj najranijoj dobi.

Za tjelesnu aktivnost mališana zadužena je kineziologinja Maja Jakić Grubešić koja ističe da je već od 1. godine djetetovog života bitan bilo koji oblik kretnje. Navodi da djeca vole igru, vježbanje, dvoranu i igrališta samo im se treba posvetiti.

– Naš vrtić Gaza je sportski vrtić što znači da je unutar redovnog programa je integrirani sportski program koji se provodi u jutarnjim satima kroz sve grupe tako da djeca vježbaju ovisno o dobi 3 ili 4 puta tjedno, tvrdi Maja.

Dječji vrtić Karlovac radi na 5 lokacija i 3 izdvojene pa će vjerojatno iduće godine biti prijavljene još neke lokacije koje će se boriti za titulu najljepšeg vrtića.