Prije 6 godina nastao je Rukometni klub Sedmerac Karlovac čiji su rukometaši bez obzira na malen igrački staž već uspješni na državnoj razini. Selekcija U11 prvak je regije Zapad na temelju čega se plasirala na državnu završnicu.

– To je najmlađa kategorija velikog rukometa. Naši dečki završili su među 8 u Hrvatskoj. Osvojili su 8. mjesto. To je izniman uspjeh jer je to na nivou cijele države. Završnica se održala u Poreču. Stvarno moram pohvaliti organizatore i organizaciju. Za djecu je to fenomenalan osjećaj, doživljaj, rekao je Kristijan Ljubanović, trener i predsjednik u RK Sedmerac Karlovac.

Sedmerac trenutno broji oko 90 članova. Natječe se u 2 kategorije velikog rukometa, U11 i U13. Kategorija minića broji oko 40 članova. Na pitanje jesu li se nadali da će kroz par godina imati tako velik broj članova i biti uspješni na državnoj razini, evo što misli trener i predsjednik Ljubanović koji je ujedno i najavio sljedeće aktivnosti:

– Naravno da ne. Nadali smo se, ali smo pokazali da se radom može sve postići. Nadamo se većoj podršci vezanoj za termine jer stvarno je ovaj uspjeh samim tim veći jer smo definitivno klub koji trenira i koji ima najslabije uvjete od svih ekipa koje su sudjelovale na završnici.

Sedmerac Karlovac vs Zadar 2013, Završnica 1. HRL U11, 2024, Poreč, Hrvatska, 19.06.2024, Mandatory Credit © kolektiff

Za samu završnicu dječaci su se pripremali vani na igralištu od Šumarsko i drvodjeljske škole Karlovac te u maloj dvorani. Dobili su nekoliko termina od Rukometnog kluba Dubovac – Gaza što potvrđuje da ne gledaju jedni na druge kao na konkurenciju već stvaraju prijateljsko ozračje u svijetu sporta. Iako nemaju adekvatne uvjete, ne žale se na rad Karlovačke sportske zajednice.

– Imaju oni sluha, ali možda u nekoj toj raspodjeli, nažalost, neki klubovi dobiju više, a neki manje. Mi smo mladi klub pa možda ne dobijemo dovoljno prostora u tim dvoranama.

Ivan-Mikanovci vs Sedmerac Karlovac, Završnica 1. HRL U11, 2024, Poreč, Hrvatska, 17.06.2024, Mandatory Credit © kolektiff

Bez obzira što je prisutan nedostatak prostora za treniranje, članovi Sedmerca prošle su godine proveli projekt „Rukometno sutra“ za svu djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole. Njegova vrijednost iznosila je 13 150,00 eura i s 80% sredstava financijski je bio podržan od strane Ministarstva turizma i sporta. Partneri u provedbi programa bile su osnovne škole Bosiljevo, Ivan Goran Kovačić, Draganići, Mahično, Turanj, Švarča, Banija, Grabrik, Braća Seljan te Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor i Rukometni klub Dubovac – Gaza. Projekt se sastajao od 2 dijela, sportskog i edukativnog.

FOTO: Hrvatski rukometni savez

  • Sedmerac Karlovac vs Garešnica, Završnica 1. HRL U11, 2024, Poreč, Hrvatska, 17.06.2024, Mandatory Credit © kolektiff