Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Karlovcem, Karlovačkom županijom, Slatkovodnim akvarijem – Aquatikom i partnerima organizira obilježavanje 11. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju i završetak korištenja EU fondova iz financijske perspektive 2014.-2020.

Centralna točka obilježavanja ove obljetnice bit će biciklijada koja je na rasporedu ovu nedjelju, 30. lipnja.  Sudionici će se provesti kroz Grad Karlovac i uz neke od značajnijih EU projekata koji su financirani bespovratnim sredstvima EU fondova i koji su doprinijeli razvoju grada i županije.

Start i cilj biciklijade bit će u Slatkovodnom akvariju – Aquatici, a biciklijada će obići još i Nikola Tesla Experience Centar,  gradilište zgrade Hrvatski dom, Aglomeraciju Karlovac te Kino Edison.

Podjela startnih majica započet će u 15:00 sati, start biciklijade predviđen je za 16:15 sati, a povratak u Aquatiku oko 17:15.

Od 17.15 do 19.00 sati bit će upriličen promotivni i zabavni programa za sudionike biciklijade i građane koji će uključivati izložbu EU projekata, promociju lokalnih EU korisnika i njihovih projekata, podjelu promotivnog materijala, tombolu i nagradni kviz te zakusku i osvježenje za sve sudionike.

Za najmlađe je osiguran zabavni kutak s dječjim igrama i napuhancima. Također, osiguran je besplatan ulaz u Aquatiku.

foto by: Studentski.hr