Na terenu uz Sokolski dom počeo je malonogometni turnir gradskih četvrti i mjesnih odbora „Zvijezda 2024.“ za područje grada Karlovca. Prijavilo se 11 ekipa, a kotizacija je bila besplatna. U skupini A igraju GČ Zvijezda, GČ Grabrik, MO Skakavac Kablar i GČ Luščić Jamadol. U skupini B nalaze se GČ Banija, GČ Novi Centar, GČ Turanj i MO Cerovac Vukmanićki dok su u skupini C GČ Rakovac, GČ Dubovac i MO Gornje Mekušje.

– Cilj turnira je da se okupi mladež, da se tu družimo, makemo od igrica i da se promijeni način življenja, rekao je Željko Grubiša, organizator turnira i predsjednik GČ Zvijezda.

Prošle godine bila je druga ekipa koja je organizirala ovaj turnir. Iako je manji broj prijavljenih ekipa, novi organizatiori navode kako su uvjereni da će na idućem izdanju biti veći odaziv. U isto vrijeme provodi se više malonogometnih turnira pa je normalno da i broj ekipa varira od turnira do turnira.

– Mi smo postavili nekakve krietrije. Gradske četvrti su se odazvale maksimalno, a uvjet je da igrač bude iz te gradske četvrti ili mjesnog odbora. Gdje to nije bilo moguće, ostavili smo da 2 mjesna odbora naprave 1 ekipu. Cilj nam je bio okupiti čim više ekipa, dodaje Grubiša.

Prošlogodišnji pobjednik turnira bila je GČ Banija, a baš svaki igrač, novisno za koju ekipu igra, ima isti cilj prvog dana turnira.

– Pa za početak proći skupinu, a dalje ćemo vidjeti. Mislim da je konkurencija jaka. Prošle godine nisam igrao na turniru. Mislim da nedostaju ovakvi turniru gradu Karlovcu i okolici iako više igram veliki nogomet. Ovo je povremeno, navodi Ivan Poljanica igrač GČ Turanj.

Većina igrača članovi su nogometnih klubova diljem Karlovačke županije pa im ovakvi turniri dobro dođu kao priprema uoči nove sezone u sklopu Nogometnog saveza Karlovačke županije. Organizatori su pak zahvalni Gradu Karlovcu, volonterima i privatnim tvrtkama na pomaganju oko organizacije i provedbe turnira.

Prvog dana turnira postignuti su sljedeći rezultati: Banija – Cerovac Vukmanićki 1:1, Zvijezda – Luščić Jamadol 0:0, Novi Centar – Turanj 0:1, Grabrik – Skakavac Kablar 0:1, Cerovac Vukmanićki – Turanj 0:7, Banija – Novi Centar 0:3, Rakovac – Dubovac 10:0, Luščić Jamadol – Skakavac Kablar 0:0, Zvijezda – Grabrik 3:1 i Gornje Mekušje – Rakovac 1:3.

Sutrašnji raspored utakmica nalazi se na sljedećoj slici:

Izvor: Facebook – Malonogometni turnir Zvijezda