U organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih od 20. do 23. lipnja u hostelu ERKS Premantura održano je 22. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne.

Iz godine u godinu završnica pikado sezone je sve masovnija i kvalitetnija, što se pokazalo i u ovogodišnjem prvenstvu na kojemu je sudjelovalo ukupno 76 natjecatelja i natjecateljica iz
16 klubova slijepih među kojima su bili i članovi Športskog društva slijepih „4 rijeke“ Karlovac; Ivana Vinko, Denis Velimirović i Mario Karmazen u kategoriji B1 bez ostatka vida te Slavko Kralj i Slobodan Poznan u kategoriji B2/B3 s ostatkom vida. Otvorivši prvenstvo, predsjednik HŠSS-a g. Villiam Jelušić poželio je svima puno uspjeha i dobrih rezultata te je odmah potom uslijedilo nadmetanje za titulu najboljeg i što bolji plasman.

U ženskoj B1 kategoriji Ivana Vinko je na kraju osvojila četvrto mjesto. Poznan je turnir završio na 19. mjestu, a Karmazen je bio 13. S druge strane, Kralj i Velimirović su se zahvaljujući dobrim plasmanom tijekom lige plasirali direktno u skupinu. Velimirović je u svojoj B1 kategoriji ostvario četiri pobjede od 6 utakmica, no to nije bilo dovoljno za prolaz dalje te je turnir završio na šestom mjestu. Kralj je s 5 pobjeda uspješno prošao u polufinale, međutim, utakmicu za finale nije pobijedio te isto tako i za treće mjesto i prvenstvo je završio na četvrtom mjestu, javljaju iz Športskog društva slijepih “4 rijeke” Karlovac.

Uz navedeno, članovima Društva dodijeljene su medalje i pehar za 3. mjesto u 1. Hrvatskoj pikado ligi za slijepe i slabovidne u sezoni 2023/2024.. Nastavno, po završetku turnira, također u organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih održan je međunarodni susret reprezentacija Hrvatske, Slovenije i Srbije. U sklopu Hrvatske reprezentacije nastupio je i dvojac Društva „4 rijeke“; Velimirović i Kralj, a uz njih dvojicu također su nastupili Marijan Siketić iz Zadra te Ivan Kučina iz Varaždina. Navedeni sastav u utakmici protiv reprezentacije Slovenije (koja je odigrana 23. lipnja) slavila je rezultatom 7:5 dok u utakmici protiv reprezentacije Srbije (24. lipnja) nakon rezultata 6:6 i odigrane majstorice je ipak na kraju otišla na stranu gostiju.


Treba istaknuti da je ženska reprezentacija Hrvatske na kraju osvojila 1. mjesto ispred Srbije dok je muška Hrvatska reprezentacija turnir završila na drugom mjestu. Zahvaljujući dobrim i konstantnim rezultatima tijekom godina, Slavku Kralju je ovo bio šesti nastup za reprezentaciju Hrvatske dok je Velimiroviću bio treći. Na ovogodišnje prvenstvo odlazak članova omogućen je sredstvima gradskih tvrtki Vodovod i kanalizacija d.o.o. te Čistoća d.o.o. u sklopu projekta „Zajedno u sportu sa 4 rijeke“ kojeg provodi Društvo.