Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas nas očekuje sunčano vrijeme ponegdje uz malu i umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura bit će između 30 i 35 Celzijevih stupnjeva.

Ujutro je bilo mjestimice magle u unutrašnjosti. Vjetar je bio uglavnom slab, ponegdje umjeren južni i jugozapadni, na otvorenom moru i sjeverozapadni, a ujutro uz obalu mjestimice bura.

Sutra nas očekuje pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne ponegdje u unutrašnjosti može doći do umjerenog i jakog razvoja oblaka, uz mogućnost za poneki lokalni pljusak, uglavnom u Slavoniji. Očekuje se slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, na istoku jugoistočni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo, mjestimice moguće jako. Najniža jutarnja temperatura bit će od 16 do 21, na Jadranu između 21 i 26, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

Novi tjedan donosi promjenu i zahlađenje. U ponedjeljak i utorak bit će djelomice sunčano i nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti kiše i pljuskova. Temperatura zraka u osjetnom padu, osobito na kopnu.