Na nesretan događaj koji je zgrozio ne samo stanovnike Karlovačke županije već i cijelu Hrvatsku – Pijani vozač namjerno se zaletio u sudionicu biciklijade; hitno prevezena u Zagreb, reagirala je i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin:

“Karlovačka županija ima nultu stopu tolerancije prema svim oblicima nasilja i stoga oštro osuđujemo ovaj skandalozni čin napada na sudionicu biciklijade u organizaciji Udruge 110.br ZNG/RH u suradnji sa BK „Pedala laganini“.

Trudimo se raditi na promicanju tolerancije, uključivosti i jednakopravnosti i  nadamo se da smo u sredinama gdje žive hrvatsko i srpsko stanovništvo uspjeli ostvariti dijalog i sinergiju na korist opće zajednice.

Vjerujemo kako je ovo bio izolirani slučaj i kako će se suživot u općini Vojnić nastaviti u duhu tolerancije i međusobnog poštivanja. 

Republika Hrvatska otvorena je i demokratska zemlja. Svjedoče tome i tisuće stranih radnika koji ovdje zarađuju za svoj kruh. Svi oni koji poštuju zakone RH i temeljne vrijednosti koje baštinimo uvijek su dobrodošli.

Oni koji svoje stavove ispoljavaju na ovakav brutalan način neka svoju sreću potraže negdje drugdje, gdje mogu ispuniti svoje socijalne i kulturološke vrijednosti i napose svoje intelektualne kapacitete!

Unesrećenoj sudionici biciklijade želimo brzi oporavak, a udruzi 110.brigade dajemo podršku da i dalje nastave njegovati uspomenu na Domovinski rat i hrvatske branitelje.

Karlovačka županija, tu je uz Vas.”.