Gotovo cijelu Hrvatsku zgrozila je vijest o namjernom zaletavanju pijanog vozača automobila u sudionike biciklijade u Vojišnici u općini Vojnić. Naime, kao što smo već pisali, riječ je o biciklijadi “Putevima 110. brigade”. Na sudionike u navedenom mjestu na parkiralištu i terasi ispred jednog ugostiteljskog objekta gdje su biciklisti stali kako bi odmorili, izravno je uz prijetnje i povike mržnje prema Hrvatima na njih krenuo muškarac u namjeri da ih direktno udari automobilom i oduzme im život, tvrde članovi Pedale Laganini. Telefonski nam se javila ozlijeđena Zagrepčanka Kristina Cerin koja se 2 dana nakon nesreće osjeća shrvano i bolno.

– Ono kaj velim, bol znači da sam živa, ne. Lako je moglo biti da mene danas ne bi bilo tu. Jako sam natučena. To je najgore kaj se dogodilo. Imam jako puno hematoma. Jedan veći na lijevoj strani bedra tako da me sve boli. Teže se krećem, ali na nogama sam što je bitno. Da nije bilo tih bicikala, vjerojatno bih ja bila mrtva sad. Na neki način su me zaštitili, navela je Kristina.

Navodi da je jako apolitična osoba i da je došla kako bi se zabavila s prijateljima. Totalno joj je sve neshvatljivo. Nije imala nikakvih hrvatskih obilježja na dresu i zna da je kolateralna žrtva.

Moj i suprugov bicikl skroz je uništen, za baciti. Imam oscilacije i sve više. Rasplačem se na najmanju sitnicu. Opet, sretna sam što sam živa i što je tako kako je. Dosta me rasplaču i moji kolege biciklisti koji mi daju veliku podršku. To mi puno znači. Velim, imam trenutaka kad sam jako pozitivna, kao, sve će biti dobro, a kako će biti sutra, ne znam.

I dalje je hospitalizirana. Neispavana je pa se jako veseli odlasku kući. Mišljenja je da će s obitelji sve biti lakše.

FOTO: privatna arhiva