Nakon subotnjeg napada na sudionike biciklijade “Putevima 110. brigade” i ozbiljnog ozljeđivanja jedne biciklistice zbog nacionalne osnove, zaredala su se priopćenja i riječi podrške, a danas su to učinili i iz Općine Vojnić te priopćenje donosimo u cijelosti.

-Svi jednoglasno osuđujemo ovaj stravični napad osobnim automobilom na pripadnike biciklističke ekipe 110. brigade. Moramo istaknuti da počinitelj ovog kaznenog djela nije stanovnik općine Vojnić, nego grada Karlovca, ali je svakako unesen nemir među naše stanovnike. Mi u općini Vojnić radimo svi zajedno u svom djelokrugu na zajedničkom životu i međusobnoj toleranciji. Pohvaljujemo brzu reakciju policije koja je počinitelja privela dva i pol sata nakon počinjenja kaznenog djela. Isto tako, koristimo priliku da se zahvalimo i Hitnoj medicinskoj službi koja je unesrećenu helikopterom prebacila u Zagreb na daljnje postupanje. Nadamo se da će i pravosuđe odraditi svoj dio posla s primjerenom kaznom koja će biti upozorenje svima onima koji imaju nasilničke ideje.

Svi oni koji dolaze na područje naše općine da bi remetili javni red i mir, a pogotovo ugrožavali tuđe živote i imovinu, nisu dobrodošli. Mi smo otvoreni za sve ljude dobre volje i iskrenih namjera koji legalno dolaze bez obzira na boju kože ili njihovu nacionalnu pripadnost. U ovom nemilom događaju posebno nas veseli što je ozlijeđena gospođa u puno boljem stanju, od početnog te joj želimo brz oporavak i pozivam je da nas posjeti kada se oporavi.