U sklopu „Zvjezdanog ljeta“ 2024. kojim je obilježen 445. rođendan grada Karlovca, Karlovački savez sportske rekreacije u suradnji s udrugama članicama Saveza organizirao je IV. Karlovački festival sportske rekreacije.
Festival je ponudio raznolike sportske aktivnosti:
8:30 JUTARNJA GIMNASTIKA – Vunsko polje
8:30 NORDIJSKO HODANJE – Vunsko polje
9:00 ŠETNJA „HODANJEM K ZDRAVLJU“ – Polazak ispred Nacionalnog svetišta
svetog Josipa do planinarskog doma Zvonimir Plevnik na Kalvariji
9:00 TENISKI TURNIR (Teniski tereni ŠSD Mladost)
9:00 BICIKLISTIČKI TRENING – Vunsko polje
9:30 UTRKA GRAĐANA (2 km) – Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac
10:00 NOGOMETNI TURNIR – nogometno igralište NK Radnik, Gaza
10:00 KUGLAČKI TURNIR – Kuglana Željezničar
19:00 KONJIČKI KLUB KARLOVAC – dan otvorenih vrata – Put D. Trstenjaka 2/3
20:00 DISCO NA ROLAMA – Vojarna Luščić – dvorana IHK Karlovac

– Započeli smo jutarnjom gimnastikom i nordijskim hodanjem na kojem su nam se pridružili članovi Kluba umirovljenika. U šetnji šumom, u organizaciji PD Dubovac, od Nacionalnog svetišta Svetog Josipa do planinarskog doma Zvonimir Plevnik na Kalvariji uživali su naši sugrađani koji su se, nakon uspona, osvježili i opustili u planinarskom domu. Konjički klub Karlovac organizirao je dan otvorenih vrata, a naši najmlađi uživali su u jahanju i druženju s konjima. Disco na rolama koji je organiziran u dvorani IHK Karlovac u Vojarni Luščić uživalo je stotinjak posjetitelja, od najmlađih do iskusnih „rolaša“ uz dobru muziku 80′ i svjetlosne efekte, navodi Marina Capan.

Rezultati turnira i utrke:
Na stadionu NK Radnik na Gazi, održan je nogometni turnir u kategorijama veterana i limača. Turnir je okupio 60 igrača i oko 100 gledatelja. U kategoriji veterana prvo mjesto osvojila je ekipa NK Radnik (Miloš, Kuzman, Jahija, Bažant, Požega, Mesarić). Drugo mjesto pripalo je ekipi Paklene Naranče (Kralj, Milanović, Krnjaić, Golubić, Domić, Rođo), dok je treće mjesto zauzela ekipa Brakić interijeri (Lekić, Lugar, Bišćan, Ivanović, Vuković, Osmičević). U kategoriji limača, prvo mjesto osvojila je momčad B (Šuštić, Lugar David, Lugar Leon, Plemić, Radaković, Vuljanić, Tonković). Iz te momčadi Šuštić je proglašen najboljim vratarom, a Plemić igračem turnira. Drugo mjesto zauzela je momčad C (Babić, Bakić, Majstorović, Fazlić, Lorković, Rutnik), dok je treće mjesto pripalo momčadi D (Jovanović, Asani, Magdić, Škrtić, Jurčević, Banić, Mesarić), u kojoj je najbolji strijelac turnira bio Jurčević. Četvrto mjesto zauzela je momčad A (Franić, Colnar, Šimleša, Mraović, Dolinar, Meanđija).

KK Željezničar se po četvrti put priključio tom festivalu i ponudio je održavanje kuglačkog turnira ovaj put sa umirovljeničkim udrugama iz Ozlja, Duga Rese, Karlovca i ekipa domaćina Željezničari & prijatelji. S početkom u 10.00 sati turnir otvorili “penzići” iz Ozlja, Duga Rese, a nastavili Karlovčani i Željezničari. Natjecanje se odvijalo na način da su ekipe sastavljene od 6 igrača „bacali“ sve u pune po tri hica. Prvo mjesto zasluženo je osvojila ekipa Željezničari & prijatelji sa 600 oborenih čunjeva ispred Umirovljenika iz Duga Rese sa 594 čunja. Karlovački umirovljenici su bili treći sa 507 čunjeva. Simpatična ekipa „penzića“ iz Ozlja zauzela je četvrto mjesto sa 456 oborenih čunjeva. Na teniskim terenima ŠSD Mladost održan je turnir u parovima pobjednici su: 1. Ribičić i Brkić, 2. Ostarčević i Lajić i 3. Furač i Drašković.
Utrka građana na 2 km sa startom i ciljem kod Aquatike: pobjednici utrke bili su: 1. Matija Volović, 2. Nevio Božić i 3. Zlatko Drakšić, a pobjednice: 1. Zrinka Pavlov, 2. Maja Purgar i 3. Iva Alibašić.

Suorganizatori festivala su: Jutarnja gimnastika i Nordijsko hodanje – Športski aerobic klub Dinamic – Marina Capan, šetnja „Hodanjem k zdravlju“ – Planinarsko društvo Dubovac – Miro Palajsa, teniski turnir – Karlovačko društvo za sportsku rekreaciju Sport za sve – Đuro Batinić, biciklistički trening – Sportsko društvo Miljokaz – Dražen Marić i utrka građana – Atletski klub RaN 047 – Gabrijela Šalković. Nogometni turnir – Nogometni klub Radnik i Malonogometni klub Reduta Karlovac – Vladimir Rutnik, kuglački turnir – Kuglački klub Željezničar – Željko Vukelić i Konjički klub Karlovac – Dan otvorenih vrata – Ljiljana Vokić.