• July 5, 2024
  • Anamarija Radočaj
  • 0

U pet godina, summit je iz edukacije za stomatologe prerastao u jedinstveno trodnevno okupljanje vodećih menadžera iz svijeta zdravstva, sporta i tehnologije. Osmislio ga je Siniša Drobnjak, stručnjak za osobnu i poslovnu transformaciju.

Prema istraživanju američkog Carnegie Institute of Technology, čak 85 posto osobnog financijskog uspjeha rezultat je vještina u „ljudskom inženjeringu“, odnosno osobnosti i sposobnosti komuniciranja, pregovaranja i vođenja, a tek 15 posto ishod je tehničkog znanja. Prepoznao je to i organizator D Business Leadership Summita Siniša Drobnjak, koji petu godinu zaredom okuplja menadžere u zdravstvu s ciljem osobne i poslovne transformacije. S najjačim programom dosad, DBL Summit će od 21. do 23. studenoga 2024. u Zagrebu ponuditi jedinstveno iskustvo izlaska iz zone komfora, a govorit će i vrhunski svjetski stručnjaci, među njima i NASA-in psiholog za boravak u svemiru, Stijn Thoolen.

„Na primjeru stomatologije, vidimo kako su prije samo 20 godina kliničke vještine bile ključno mjerilo uspjeha, no ulaskom digitalne tehnologije i društvenih mreža u stomatologiju, pravila igre su se promijenila i stomatologija je postala biznis. U središtu svega je pacijent, ali i komunikacija. Većina profesionalaca u zdravstvu na kraju završi bez dovoljno slobodnog vremena za sebe, obitelj i prijatelje, sabotirajući tako mogućnost rada na sebi – što u konačnici stvara osjećaj neispunjenosti i nedostatka svrhe. Zato DBL Summit okuplja vodeće svjetske stručnjake čije nesebično dijeljenje vlastitih iskustava ima za cilj ubrzani razvoj nekliničkih vještina u zdravstvu“, pojašnjava Siniša Drobnjak, ekspert za osobnu i poslovnu transformaciju, ujedno poduzetnik s tridesetogodišnjim iskustvom.

Osobni rast događa se tek kad iskoračimo iz vlastite zone komfora, a to prepoznaju polaznici, koji u anketama u stopostotnom broju kažu da će se vratiti i sljedeće godine, napominje Drobnjak. Iako je DBL Summit prvotno nastao kao edukacija za liječnike dentalne medicine, teme osobnog i poslovnog razvoja, kao i interne i eksterne komunikacije, relevantne su svim menadžerima u zdravstvu. Vrijedi istaknuti kako će predavanje o obiteljskim vrijednosti održati čak tri brata – Jasper, Robbert i Stijn Thoolen. Potonji je psiholog za boravak u svemiru koji trenutno radi u NASA-i, gdje istražuje granice ljudskog zdravlja i performanse za buduće misije na Mjesec. Autor je niza znanstvenih članaka, te predavač na prestižnim sveučilištima poput Harvarda, a u Zagrebu će se osvrnuti na dinamiku međuljudskih odnosa unutar tima.

Prvi dan DBL Summita posvećen je kliničkim vještinama, s vodećim svjetskim stručnjacima iz dentalne medicine, poput Victora Clavija i Edsona da Silve, u suradnji s Hrvatskim društvom estetske dentalne medicine. Sljedeća su dva dana „rezervirana“ za uspješne strane i domaće poduzetnike, sportaše, menadžere i poslovne konzultante koji već uspjeli u području o kojem će podijeliti svoja iskustva i donose poslovnu perspektivu i vještine, poput proslavljene plivačice Dine Levačić, poslovne trenerice Pilar Cabral Majerović te razgovora stručnjaka za krizno komuniciranje Krešimira Macana i poduzetnika Saše Cvetojevića.