Turnir u inline hokeju zvan International Inline Hockey Series (IIHS) održan je od 01. do 07. srpnja u gradu Mlada Boleslav u Republici Češkoj. Među brojnim timovima koji su sudjelovali, posebno se istaknuo Inline hokej klub Karlovac koji je nastupao u kategoriji U12. Ovaj turnir bio je prava prilika za mlade igrače da pokažu svoje vještine i natječu se s vršnjacima iz različitih dijelova Europe.

Inline hokej klub Karlovac našao se u skupini s češkom i španjolskom ekipom. Obje ekipe bile su vrlo jake, okupljajući najbolje igrače iz svojih regija. Hokej je općenito puno razvijeniji u tim krajevima, što je dodatno otežalo natjecanje za mlade Karlovčane. Unatoč tome, članovi Inline hokej kluba Karlovac pokazali su izvanrednu borbenost i vještinu. Nakon napetih utakmica i velike borbe, osigurali su brončanu medalju na kraju samoga turnira.

Ovaj rezultat predstavlja veliki uspjeh za Karlovac, s obzirom na kvalitetu protivničkih ekipa i njihovog iskustva u sportu. Posebno se istaknuo golman Karlovca Ivor Ružić koji je svojim obranama i posvećenošću osvojio nagradu za najboljeg golmana u svojoj kategoriji. Njegov doprinos timu bio je neprocjenjiv i ključan za ostvareni uspjeh.

Susreli smo se s ekipama svjetske razine i imali priliku vidjeti gdje trenutno stojimo u usporedbi s njima. Jasno je da je potrebno još puno treninga i iskustva kako bismo postali konkurentniji na međunarodnoj sceni. Ipak, ponosni smo na svoje postignuće i na sve što smo naučili tijekom ovog natjecanja. Nadamo se da ćemo i iduće godine ponovno sudjelovati na ovom turniru i postići još bolje rezultate. Uz predan rad i upornost, vjerujemo da ćemo se približiti svom cilju i ostvariti još veće uspjehe u budućnosti, izjavio je trener Inline hokej kluba Karlovac David Banay.

Ovim turnirom završena je natjecateljska sezona za hokejaše Karlovca, a sada ih očekuju pripreme za nadolazeću sezonu.