Na temelju rang-ljestvice Međunarodnog stolnoteniskog saveza Dugorešanka Ivana Malobabić osigurala je odlazak na Olimpijske igre koje će se održati u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza. Posljednji put Hrvatska je imala olimpijsku stolnotenisačicu na Igrama 2012. u Londonu, točnije dvije predstavnice u pojedinačnoj konkurenciji, a sad je ova čast pristala jedinoj ženskoj predstavnici iz Karlovačke županije i to u 44. godini života. Iako je u nekoliko navrata poželjela odustati od igranja i umiroviti se, Ivana je dokazala da uz ogroman rad, vjeru i ljubav sve je moguće.

– Ja zapravo još nisam ni svjesna da idem na Olimpijske igre. Nadam se da će se dojmovi smanjiti s vremenom. Recimo, imam fotografiranje s vaterpolistima pa kad dođem ovako mala među njih, možda onda shvatim što se događa, rekla je stolnotenisačica Ivana Malobabić.

Izvor: World Table Tennis

Trenirati je počela sa svega šest godina, a ljubav prema ovom sportu naslijedila je od oca. Karijeru je počela u Pamučnoj industriji, sadašnjem Aquaestilu gdje je bila čak do svoje 29. godine. Put ju je odveo u Bjelovar. Potom je postala članica STK Dr. Časl, STK Tis i STK Vražadin. Trenutno igra u Austriji. Otkrila nam je kakve ju uspomene vežu uz matični klub.

– Joj, pa jako lijepe. Jako lijepe zato što je bilo teških trenutaka, ali i sretnih. Recimo, bilo je teško npr. meni završava škola u sedam navečer. Poslije škole sve cure iz razreda idu igrati popularni lastež ili idu u kino, a ja moram u dvoranu. Bilo mi je teško, ali urodilo je plodom. Ja sam na temelju sporta, na temelju stolnog tenisa praktički prošla cijeli svijet. Danas sam sretna da sam krenula tim stopama.

Izvor: World Table Tennis

Austrijsko tlo dobro joj godi i ostvaruje sjajne rezultate što joj daje dodatan vjetar u leđa.

– To se dogodilo u vrijeme korone kad je sve stalo u Hrvatskoj i tu sam onda odlučila prijeći u stolnoteniski klub Villach. U Villachu sam bila tri godine i sad zadnje dvije godine igram za Linz. S Linzom sam ostvarila dobre rezultate. Ove godine bili smo pobjednici Bundeslige, kupa i polufinala Lige prvaka. Ja kao individua bila sam najbolja igračica Bundeslige rezultatom 27:0.

Izvor: World Table Tennis

Zanimljivo, Karlovačka županija zadnji je put imala predstavnika na Olimpijskim igrama sad već davne 2000. godine. Bio je to veslač Tihomir Jarnjević, sadašnji predsjednik i trener u Veslačkom klubu Karlovac koji je u muškom dvojcu na pariće s Ivanom Jukićem osvojio 14. mjesto. Pred Ivanom Malobabić također je težak zadatak, ali s obzirom na odličnu formu, sigurno je da neće razočarati hrvatski narod. Uz nju, za Igre se priprema i rukmetaš Luka Cindrić iz Ogulina u sklopu hrvatske reprezentacije, a cjelokupan razgovor s našom olimpijkom pogledajte u emisiji „Sportski pregled“ na sljedećoj poveznici: