Nakon tjedan dana ispunjenih pjesmom, plesom, šarenilom i zabavom, 25. Međunarodno festivalu folklora došao je kraj. Sve skupine zadnji su puta prošetale Karlovcem i izvele nove plesove i pjesme koje gledatelji do sada nisu imali priliku vidjeti. Organizatori su iznimno zadovoljni cijelom manifestacijom, a već se kuju i neki planovi za iduću godinu.

Ovih sedam dana je proletjelo u snu, na brzinu. Dobio sam jedan prekrasan kompliment, da smo izveli Karlovčane van. To je zapravo sukus svega toga, od prvog dana, sve dane kroz nastupe, kroz Okuse svijeta, natupe u Dugoj Resi, Ozlju i Ogulinu. Doveli smo svijet u Karlovačku županiju i malo smo prodisali kozmopolitski, rekao nam je prim. Željko Štajcer, predsjednik MFF-a.

Samoprocjena je najvažnije kod ovakvih događanja pa će i organizatori nakon večerašnjeg nastupa sjesti i razgovarati o tome što je moglo biti drugačije kako bi iz godine u godinu ovaj festival bio sve bolji i bolji. Šuška se tu i o sljedećoj godini.

Već smo u kontaktima s nekim grupama i da ćemo to izrealizirati te da će festival biti najmanje dobar kao i ovogodišnji, završava Štajcer.