Ugodna ljetna filmska večer u Ogulinu bila je u nedjelju na prvoj projekciji ovogodišnjeg Riječnog kina uz Karlovačko koje traje sve do 30. kolovoza.

U dvorištu Frankopanskog kaštela održan je i filmski kviz preko mobitela te i ovim putem čestitamo najboljima – Dalibor Karas, Helena Cindrić i Mario Turkalj koji su u nedjelju osvojili nagrade. Vidimo se u Ogulinu ponovo 27. srpnja na projekciji filma “Sedmo nebo”, a sljedeći vikend provodimo na Kupi u Ozlju, navode iz Kinokluba Karlovac.

U petak 12. srpnja na Gradskom kupalištu Ozalj, gdje je i ove sezone Dnevni boravak na rijeci, bit će prikazan film “Holdovers” od hvaljenog redatelja Alexandera Paynea. THE HOLDOVERS prati drskog profesora (Paul Giamatti) u prestižnoj američkoj školi koji je prisiljen ostati na kampusu tijekom božićnih praznika kako bi čuvao šačicu učenika koji nemaju kamo otići. Naposljetku uspostavi nevjerojatnu vezu s jednim od njih – oštećenim, pametnim izazivačem problema (debitant Dominic Sessa) – i s glavnom kuharicom škole koja je upravo izgubila sina u Vijetnamu (Da’Vine Joy Randolph). Film je nominiran u 5 kategorija za nagradu Oscar uključujući za najbolji film. Paul Giamatti nominiran je u kategoriji za najboljeg glumca a Da’Vine Joy Randolph za najbolju sporednu glumicu.

Dan poslije, u subotu 13. srpnja na istom mjestu gledamo veliki akcijski hit “Zločesti dečki: Sve ili ništa”. U četvrtom nastavku najpoznatiji Zločesti dečki (Will Smith i Martin Lawrence) vraćaju se u uzbudljivom spoju oktanske akcije i urnebesne komedije, ali ovaj put s malim preokretom: sada su oni u bijegu… Početak projekcija je u 22:00 sata, a uoči projekcije filma igramo filmski kviz preko mobitela, s početkom u 21:45 sati.

Organizacija ovakve manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se Kinoklub Karlovac i ovim putem zahvaljuje.

Uz generalnog pokrovitelja Heineken Hrvatska d.o.o., za suorganizaciju programa u Ozlju posebno zahvaljujemo TZP Kupa i Izvan fokusa d.o.o.. Potporu ove godine pružaju i Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Turistička zajednica grada Karlovca, Zajednica tehničke kulture Karlovac, TZP 4 rijeke, Turbing d.o.o. i Zaklada “Kultura nova”.

Kinoklub zahvaljuje i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u provedbi ove manifestacije, a valja napomenuti da je za posjetitelje sav program besplatan.