Radovi na izgradnji nogostupa i rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u dijelu Žumberačke i Ulice Mirka Seljana počinju danas, vrijedni su više od dva milijuna eura i trebaju završiti u prosincu. Promet će se za vrijeme trajanja radova odvijati obilaznim pravcima.

Danas je počela priprema za postavljanje znakova regulacije prometa, dok će sutra krenuti pripremni radovi mikrolokacije instalacija i probnih iskopa.

Radovi se odnose na gradnju nogostupa s oborinskom odvodnjom u Žumberačkoj ulici, dužine 850 metara, od križanja s DC 6 do Ulice Donja Jelsa, novo autobusno ugibalište na mjestu dosadašnjeg te na rekonstrukciju i izgradnju vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u dijelu Žumberačke i Ulice Mirka Seljana. Grad za nogostup i oborinsku odvodnju izdvaja nešto manje od 643.000 eura, a Vodovod i kanalizacija za vodoopskrbu i odvodnju 1,4 milijuna eura.

Radovi će početi od Donje Jelse prema državnoj cesti D6, uz zatvaranje ceste po dionicama, a promet će se odvijati obilaznim pravcima.

Izvođač radova je KOP Brežice, a za nadzor je zadužen Convexo iz Generalskog Stola.

Stanari i sudionici u prometu mole se za strpljenje i razumijevanje za vrijeme izvođenja radova, te osiguranje izvođaču slobodnog prostora unutar granice zahvata.