Kako najbolje iskoristiti temelje ugostiteljstva stečene od malih nogu, odrastajući u obitelji koja ja razvijala poslovanje desetljećima, a istovremeno napraviti nešto svoje, vezano uz postojeće poslovanje, ali i s mogućnošću slobode kretanja i otvorenošću za nove ideje i promjene? Dokučili su kako dvoje mladih ljudi, brat i sestra – Kristina i Marko Vukelić.
S druge strane, njihov je restoran kuća putujuća i to doslovno, prikolica je na kotačima, tzv. food truck, pa imaju slobodu sa svojim poslovanjem otići gdje god treba – na razne manifestacije, poput nedavnih Okusa svijeta na karlovačkom Međunarodnom festovalu folklora ili pak na privatne proslave, a neko su vrijeme bili i stacionirani u poznatoj karlovačkoj tvrtki pa su za njezine radnike radili gablece.
-Imamo lokaciju tu na D1 cesti, dosta je prometno, pogotovo preko ljeta, imamo dosta turista pa možemo isprobavati okuse i vidjeti kakve su njihove reakcija, s obzirom da dolaze iz drugih dijelova svijeta. Ideja nam je bila da radimo razne manifestacije, privatne proslave, manje svadbe, personalizirane i što se tiče menijai što se tiče dekoracija, pristupa, zabave, osobnja, svega, kaže Kristina.
Marko je klasični mesojed koji je majstor za burgere, a Kristina vegetarijanka, kreativna u osmišljavanju recepata za one sklone tom tipu prehrane.
-Moj brat Marko je veliki gurman, voli jesti, pogotovo meso, a ja sam druga krajnost, ja sam vegetarijanac pa kad idemo negdje pojesti gledamo gdje bi mogli oboje biti zadovoljni. Tako ni kod nas nismo mogli zanemariti ni mesojede ni vegetarijance. Imamo dosta raznovrsnu ponudu. Imamo burgere, vegeburgere, sve radimo sami smjese, pljeskavice, od svježih namirnica. Imamo i wok od ove godine, piletinu, tofu, kozice, imamo jako fine salate, klasike poput cezarice s piletinom, asian taste sa tofuom.
Obiteljska tradicija sigurno je dala temelje i velik poticaj, ali ovi mladi ljudi svemu su dodali nešto specifično svoje. Posao je kod kuće, ali s mogućnošću slobodnog kretanja i rješavanja nekih aktualnih problematika poput radne snage.
-Volim reći da sam rođen doslovno u šanku. Cijeli život je nekako definiran ugostiteljstvom pa nije čudo da se time trenutno i bavim, ali na novi način. Kad smo pratili trendove sadašnjeg ugostiteljstva i probleme s radnom snagom došli smo do zaključka da bi puno lakše mogli doći do radne snage na nekim eventima. Lakše je pronaći osoblje na određenoj lokaciji, na određenom događaju, koje će doći odraditi dan, dva ili pet. Restoran također zahtijeva ogromnu količinu energije, a smisao naše ideje je bio da budemo malo fleksibilniji po tom pitanju, ističe Marko.
Meni je bogat i raznolik, ravnopravno zadovoljava i mesojede i vegetarijance, a Kristina i Marko sve imaju dobro organizirano pa svoje gladne goste brzo uslužuju. S obzirom na poslovne izazove pronašli su način kako da razvijaju poslovanje i sačuvaju i nešto privatnog vremena što je u ugostiteljstvu iznimno teško.