Ususret novom izdanju Štrudlafesta razgovarali smo s vlasnicom OPG-a Kovač Snježanom Kovač koja je od prvog dana uključena u priču. Otkrila nam je kako žive Jaškovljani otakako im je štrudla postala zaštitni znak i što su sve pripremili na njihovom OPG-u.
-Bilo je euforično, jako puno ljudi, jako puno volontera, jedna sjajna ideja obitelji Žganjer. Svi smo to objeručke prihvatili. Moj zadatak na tom Guinnessu je bio rezanje okrajaka sa svih štrudli da bi spojili tih 1500 metara u jednu štrudlu i da nitko ne bi uopće primijetio da se one negdje nadovezuju. Još smo to sa štaub šećerom zakamuflirali i svi su mislili da se radi o jednom komadu štrudle, otkrila nam je Snježana.
Ova velika priča odjeknula je cijelim svijetom i sada Jaškovo u rujnu postaje svjetska slatka meka. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kovač sudjeluje u ponudi manifestacije, ne samo gastronomski, nego i programski.
-Štrudlafest za nas u Jaškovu traje cijelu godinu jer nastojimo svake godine uvesti nekakvu novinu i želimo da posjetitelji svake godine imaju neki dodatni sadržaj. Mi smo od prvog dana uključeni kroz štand s našim proizvodima. Naravno, tu su štrudle, koje su neizostavni i glavni dio te priče. Do prošle godine smo bili kao i svi drugi izlagači u aleji štrudle ispred restorana Žganjer. Od prošle godine imamo novinu. U blizini smo otvorili jedan ranč sa visinskim škotskim govedima, a za ovu smo ga prigodu prenamijenili u mali ugostiteljski objekt. Gore gostima nudimo štrudle, burgere s mesom iz vlastitog uzgoja i osvježavajuća pića, kazala je Kovač.
Dodaje i kako su pripremili sadržaje za djecu, napuhance i slično. Sve su prigodno ukrasili prirodnim materijalima, sijenom i slamom, a posebna atrakcija, uz navedena goveda, koja će se moći vidjeti uživo je i ogromni traktor od slame. Sve dane Štrudla Festa imat će i živu muziku te je ondje zagarantiran odličan provod za sve generacije.
OPG Kovač bavi se, između ostaloga, proizvodnjom bučinog ulja i raznih proizvoda od buče te ugostiteljstvom na kućnom pragu, gdje gostima nude svoje proizvode u prirodnom ambijentu pitomog Jaškova.
Podsjetimo, deveto izdanje Štrudla Festa održava se od petka do nedjelje i obiluje brojnim i raznovrsnim sadržajima za sve generacije, a iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju.