Karlovčanka Anamaria Šimićak posljednjih je mjeseci osvojila srca publike svojim likom i djelom u MasterChefu. Ova 21-godišnja studentica menadžmenta u gastronomiji kuhanjem se počela baviti za vrijeme korone kad je odlučila prijeći na vegeterijansku prehranu. Prvo što je ikad skuhala bio je slanutak, a ostatak obitelji obožava meso. Gledavši MasterChef na Novoj TV zajedno s mamom, rodila se jedna posebna ljubav. Nekoliko godina kasnije, mama je postala glavni „krivac“ što se prijavila u show. Kako kaže, mami se ispunila jedna od životnih želja. Ono što je najbolje, Anamaria je ušla u TOP 9 te dokazala da je na pravom mjestu u pravo vrijeme.

– Iskreno, nije joj trebalo puno da me nagovori. Ja sam za to vrijeme studirala u Istanbulu. Doslovno me samo nazvala i bio je jedan poziv dovoljan. Mama je rekla: „Molim te, prijavi se!“ na što sam joj odgovorila da ću razmisliti. Prespavala sam i idući dan sam poslala prijavu, rekla je Anamaria Šimićak.

FOTO: Nova TV

Kod same prijave napisala je motivacijsko pismo kojim je osvojila ekipu s Nove TV. Za nju kuhanje nije samo držanje kuhače već velika ljubav i strast.

Moje početne reakcije bile su ufff. Prvo sam odmah nazvala mamu i rekla joj: Eee, mama, prolazim u sljedeći krug. Sad moram odgovoriti na neka pitanja i to je to. Možda uspijem doći do audicije.“. Iskreno, bila sam jako uzbuđena. Stvarno nisam to očekivala pa je za mene to bio veliki šok, komentirala je Anamaria.

FOTO: Monika Kirasić
FOTO: Monika Kirasić

Prvo kuhanje ispred žirija bilo joj je jako stresno. Zavladao je veliki strah, ali u konačnici, znala je da je najgore probiti led.

– Moje najdraže jelo koje sam spremila u showu je jelo koje je meni donijelo zlatnu karticu. U pitanju je jedno vege jelo. Tad je Sergio birao namirnicu. On je odabrao tartuf. Zapravo sam radila jedan disk od celera. Na to je išao pire od graha, umak od graha, tostirani lješnjaci i poširani žumanjak. Gore je išao taj naribani tartuf. Baš je vizualno bilo jako lijepo jelo. Taj dan sam se toliko potrudila. Baš sam nekako smireno to napokon radila. Bio je to jedan od trenutaka kad sam uživala kuhajući. Tad je žiri ostao paf koliko je ovo ukusno i dobro. To mi je donijelo zlatnu karticu i na to jelo sam najponosnija, tvrdi Anamaria.

FOTO: Nova TV

Najteže joj je bilo kad su morali kuhati jelo iz određene zemlje, a ona je dobila Ukrajinu s čijom gastronomijom nije baš najbolje upoznata. Uslijdio je „rat“ s piletinom, heljdom i pasiranom rajčicom.

– Ja sam pokušala napraviti nekakvu izvedenicu njihovog jela boršč, ali to je izgledalo kao jelo iz menze što je i žiri rekao. Na to jelo sam najmanje ponosna, mišljenja je Anamaria.

Sudjelovanje u showu donijelo joj je životnu jačinu na temelju koje je naučila posložiti prioritete.

– Ne bih sad htjela visoko letjeti i ne znam što očekivati. Nakon showa sam odlučila posvetiti se faksu, završiti treću godinu i uz to radim u jednom gluten free restoranu u Zagrebu, izjavila je Anamaria.

FOTO: Nova TV
FOTO: Nova TV

U showu se najviše sprijateljila s Ivom i Sergiom s kojima je i sad u redovitom kontaktu. Kako tvrdi, bili su si međusobna podrška te i nakon showa zajedno kuhaju i provode slobodno vrijeme na razne načine. Kroz naredno razdoblje, Anamaria ima brojne planove, a njena svestranost piše njezinu bajku života.

– Moj plan je prije svega završiti zadnju godinu fakulteta te pokušati naći posao u tom smjeru. Iako, kakva sam i kako me puno toga zanima, ne bi me čudilo da upišem još koji fakultet. Svakako bih kroz deset godina htjela imati nešto svoje. Čak sam razmišljala i da bih pokrenula nešto u Karlovcu jer smatram da je ovdje gastronomija dosta zastala i da je vrijeme za neke promjene. Stvarno bih htjela biti jedna od tih ljudi koja će unijeti promjene u naš grad, dodala je Anamaria.

FOTO: Nova TV
FOTO: Nova TV

Anamaria ima ideju i otvaranja kafića koji bi imao doručak u svojoj ponudi, a voljela bi organizirati i razne događaje. Također, razmišlja o vlastitoj kuhinji u kojoj bi podučavala druge. Ako niste znali, ova šarmantna kuharica odlična je slikarica. Svoje kreativne misli često pretvori u malo remek djelo, kako na platnu, tako i na tanjuru. U svemu tome veliku podršku ima u roditeljima i bratu, a Masterchef Hrvatska zauvijek će joj ostati u najljepšem sjećanju.

FOTO: Nova TV i Monika Kirasić (Trend mediji)