Lovački gulaš s roladom od kruha, specijalitet je koji su pripremali danas učenici Trgovačko-ugostiteljske škole sa svojim mentorima. Gulaš od divljači, u ovom slučaju, veprovine, srnetine i jelena, iziskuje malo zahtjevniju pripremali, ali uz budno oko mentora ona učenicima nije teško pala.

-Za dobar gulaš bitni su kvalietni sastojci, dobra divaljač, rekao nam je nastavnik kuharstva Zlatko Šušlje te dodao kako se radi o specijalitetu koji sadrži niz sastojaka, između ostalog korjenasto povrće, luk, rajčicu, češnjak, papar, ljutu papriku i slično. Kuha se nekoliko sati, tj. dok meso ne postane meko.

-Priprema traje 48 sati, jer se radi o divljači, koja ima svoj specifičan okus i miris. Također, bitna je marinada. Mi smo radili kuhanu marinadu, što znači da se meso mariniralo 48 sati. Radili smo temeljac od kostiju i mesa divljači.

Za dobar okus gulaša važni su sastojci i njihovi omjeri. Začin i dodvananje vina u gulaš u konačnici znači polizan tanjur.

-Ovisi sve o vrsti gulaša. Kada radimo lovački gulaš dodaje se crveno vino, zatim brusnice i suhe šljive koje daju bogatiji okus gulašu, zaključuje Šušlje.

U Trgovačko-ugostiteljskoj školi nastavnici se trude ovakve aktivnosti provoditi s učenicima jedanput mjesečno, a iduće je već na redu za dva tjedna kada pripremaju šarana na rašljama.