
Šest zanimanja Trgovačko-ugostiteljske škole danas su predstavljali učenici na Dani škole u Regionalnom centru kompetentnosti. Osmaši iz osnovne škole Braća Seljan, Banija i Dragojle Jarnević tako su imali jedinstveni priliku upoznati strukovna deficitarna zanimanja u njihovom novom, suvremenom prostoru.
–Ta otvorena vrata su važan dan za nas. Predstavljamo svoja zanimanja i sve ono što budući učenici, sada osmaši mogu upisati. Ovdje su danas predstavljena sva zanimanja. Učenici će moći vidjeti sve ono što škola nudi, iako su ovi prostori namijenjeni isključivo praktičnom dijelu, tu je restoran, novi praktikum, suvenrnici, praktikum slastičarstva, rekla nam je Anita Klarić, profesorica hrvatskog jezika u Trgovačko-ugostiteljskoj školi.
Dan otvorenih vrata jedinstvena je prilika da se učenici osmih razreda osnovnih škola uvjere koliko su zanimanja koja škola ima poželjna, lako zapošljiva i kako upravo ona otvaraju vrata uspjeha. Kako se radi u kuhinji restorana, kako se pripremaju nesvakidašnji kokteli i kako izgleda rad u suvenirnici. Sve se to moglo vidjeti danas, a vodiči kroz školu su bili učenici.
-Danas pokazujem osmašima kako izgledaju naši smjerovi, koliko ih ima i kako izgleda praktičan dio nastave, rekla nam je učenica Izabela Goršić.
Za Trgovačko-ugostiteljsku školu, preciznije za smjer kuharstvo već se odlučio osmaš David.
-Upisao bih kuharstvo jer jako volik kuhati. Nemam neko posebno jelo koje rado pripremam, a jednog dana nakon završene škole i dovoljno prakse volio bih imati svoj restoran, zaključio je David Bukovac.
Trgovačko-ugostiteljska škola redovito provodi različite aktivnosti sa svojim učencima u kojima promoviraju zanimanja, a mogu se pohvaliti i time kako je svake godine dobra popunjenost razreda.


