anketa_trg

KARLOVAC – Čak 3.844 ljudi glasalo je do sada u anketi postavljenoj na web stranici Grada Karlovca, u kojoj se građane pita jesu li za promjenu imena Trga Josipa Broza.

Podsjetimo, u anketi su kao alternative ponuđene Trg Nikole Tesle, Tržnica, Trg hrvatskih branitelja i Trg antifašizma. Prema dosadašnjim rezultatima, najviše građana je za opciju da trg zadrži dosadašnje ime, naime tako je glasovalo njih 43 posto. Po broju glasova slijedi opcija Trg hrvatskih branitelja, a za nju je glasovalo 37 posto dosadašnjih glasača.

U gradskoj upravi jučer nam nisu željeli komentirati postavljanje ove ankete na web stranicu, samo su kratko poručili da nazivi ulica i trgova moraju biti u skladu s europskim i općecivilizacijskim standardima o osudi svih totalitarnih režima te da je anketa oblik komunikacije s građanima i kao takva, uobičajena je praksa u civiliziranom svijetu.

Gradonačelnik ne bi htio komentirati anketu za vrijeme njena trajanja te svojim komentarom utjecati na ishod ankete, stoji u odgovoru koji smo dobili iz gradske uprave.