Ljubitelji motora i Rotarijanci iz sedam hrvatskih gradova udružili su se u zajedničku humanitarnu akciju pod nazivom“Rotary Moto Rally Plus” kojoj je ove godine cilj napuniti police socijalnih samoposluga i sličnih ustanova u gradovima koje će karavana “dotaknuti”. Program počinje 1. lipnja u Varaždinu i završava u jutarnjim satima 4. lipnja u Splitu, a u Karlovac će navratiti 2. lipnja od 15:00 do 17:00 sati.

Motoristi i rotarijanci iz Varaždina, Zagreba, Karlovca, Zadra, Šibenika, Kaštela, Splita, odlučili su činiti dobro djelo prikupljanjem donacija – novca, hrane i higijenskih potrepština za potrebite po svim postajama Rotary Moto Rally Plusa. U svakom od gradova bit će organizirano javno prikupljanje donacija uz zabavni program, hranu i piće, a naravno sve u društvu motorista i rotarijanaca. Prikupljene donacije bit će dostavljene socijalnim samoposlugama ili drugim organizacijama koje djeluju na području pojedinog grada s rute ove humanitarne moto avanture.

U sudjelovanje u akciji na karlovačkom području uključit će se velik broj motorista iz raznih klubova, s time da je klub Moto legija uz Rotary klub Karlovac-Dubovac i Rotary club Karlovac, uključen u samu organizaciju. Cijeli događaj ne bi bio moguć bez potpore Grada Karlovca, Turističke zajednice Grada Karlovca i kazališta Zorin dom.

Prigodni program počinje u petak 2. lipnja u popodnevnim satima, točnije od 15:00 sati kod Glazbenog paviljona. Nakon dolaska kolone motorista oko 15:30 sati ispred gradskog kazališta Zorin dom, slijedi glazbeni program u Glazbenom paviljonu gdje će nastupati DJ Matej Kečkeš.

Posjetiteljima će na raspolaganju biti štand s grahom i pićem za okrjepu, volonteri Crvenog križa mjerit će tlak, mladi iz Rotaract cluba Carlstadt dijelit će prigodne majice, te će se prikupljati donacije za socijalnu samoposlugu Grada Karlovca.

“Postanite i vi dio humanitarne akcije, donesite namirnice, donirajte sredstva i ponesite lijepe uspomene s ovog događaja. Dođite, počastite se dobrom glazbom, jelom i pićem i pomozite potrebite!”- pozivaju rotarijanci i bajkeri.

Tko nije u mogućnosti prisustvovati humanitarnoj akciji, svoju donaciju za Socijalnu samoposlugu može uplatiti na IBAN broj HR5224020061500055301 .