hsp_dr_2

KARLOVAC – Na najavu gradske uprave i Razvojne agencije Karlovačke županije o anketiranju građana s ciljem da se utvrdi kako sami Karlovčani vide svoj grad danas i za 20 godina, reagirala je danas karloavčka podružnica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića. Osvrnuli su se na izjavu gradonačelnika Damira Jelića koji je rekao da mu je žao što njegovi predhodnici nisu ostavili nikakve pisane Strategije razvoja Karlovca. Pitaju se kako to da Strategija i vizija Karlovca već nije napravljena, iako je HDZ na vlasti u Karlovcu već više od šest godina.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčevića smatra ovakav projekt političkom demagogijom sadašnje gradske uprave, i vjeruje da je on potaknut skorim lokalnim izborima. Zalažu se za izradu Strategije, ali tek nakon izbora, te smatraju da bi se u to trebali uključiti građani, udruge, poslovni subjekati i sve druge skupina kroz ankete i javne rasprave, i to kontinuirano kroz čitav mandat Gradske uprave, a ne samo pred izbore.

Građani Karlovca prije svega moraju znati zašto imamo tako glomaznu i neučinkovitu Gradsku upravu, zašto se zapošljavaju novi djelatnici po političkoj podobnosti, a ne po sposobnosti. Moramo znati da se proračunski novac troši bez utjecaja građana po kriterijima koji odgovaraju sadašnjoj političkoj opciji na vlasti u Karlovcu, a ne u korist građana. Da se je građane pitalo sigurno ne bi imali “usmjerene” javne natječaje za odabrane firme već za najpovoljnije ponuđače, ne bi se nagrađivali pojedini djelatnici višestrukim dodatnim plaćama za posao za koji redovno primaju plaću. Sigurno bi građani našeg grada bolje reagirali nego gradska uprava da su znali za višemilijunske gubitke Toplane, no saznali su tek nedavno i to iz medija – poručuju iz HSP dr. Ante Starčević.