U Karlovcu je nastavljena provedba projekta “Trenutak sa mnom – uključujem se jer sam informiran/a” namijenjen osobama treće životne dobi. Projekt se sastoji od niza predavanja i radionica, a danas su sudionici učili o volonterstvu i na kreativnoj radionici izrađivali ukrase od tijesta.

Kako se zaštititi od krađa, prijevara, provala i nasilja svake vrste, kako organizirati život nakon umirovljenja i kako se zaštititi od štetnih ugovora neke su od tema predavanja koja će biti organizirana u sklopu ovog projekta. Tema današnjeg predavanja bila je kako postati volonter, o čemu je polaznicima govorila Paula Raužan iz Agencije lokalne demokracije Sisak.

Na današnjoj kreativnoj radionici polaznice su izrađivale ukrase od tijesta u obliku karlovačke Zvijezde. Ovi suveniri namijenjeni su kao poklon za sudionike ovogodišnjeg Festivala nordijskog hodanja, koji organizira Matica umirovljenika Karlovac.

Projekt se nastavlja do veljače iduće godine, a osim u Karlovcu provodi se u Zagrebu, Sisku i Bjelovaru. Partneri u projektu su Agencija lokalne demokracije Sisak i Savez za pravedno društvo iz Bjelovara.