strategija_sastanak

KARLOVAC – Predstavnici političkih stranaka koje djeluju u Karlovcu sastali su se danas kako bi razgovarali o Strategiji razvoja Karlovca. Na sastanku su, uz gradonačelnika Damira Jelića i njegove kolege iz vladajućeg HDZ-a i koalicijskih partnera HSS-a i HSLS-a, bili i predstavnici SDP-a, HNS-a, HSLS-a, HSP-a, HSP-a dr. Ante Stračević, Demokratske stranke umirovljenika (DSU), Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), SDSS-a, Demokratskog centra, Hrvatskih laburista – stranke rada i Zelene stranke.

Jednoglasno je zaključeno da je takav dokument Karlovcu uistinu potreban i da će se svi zajedno uključiti u njegovu izradu. Kako javljaju iz gradske uprave, svrha izrade ove strategije je stvoriti kvalitetan i sveobuhvatan razvojni plan kao osnovu budućeg gospodarskog, društvenog, kulturnog i svekolikog razvoja Grada Karlovca u skladu sa standardima EU.

U izradi strategije sudjelovat će širok krug osoba; od predstavnika političkih stranaka, civilnog društva, gospodarskog sektora, pravosuđa, prosvjete, predstavnika medija do samih građana. Informacije o situaciji u gradu, željama i viziji kako bi željeli da nam grad izgleda dobit će se putem radionica, operativnih sastanaka te ankete koja je namijenjena građanima grada Karlovca.

Nazočni su zaključili da ovaj proces nadilazi karlovačka politička razmišljanja te da svi zajedno, složno moramo krenuti izradu Strategije jer je to put koji će značiti kontinuitet razvoja grada Karlovca.

Ukoliko netko od predstavnika stranaka koje djeluju na području grada Karlovca nije bio pozvan, iz gradske uprave ih pozivaju da se jave glasnogovornici Andreji Barberić na broj telefona 047/628-108 kako bi u buduće imali podatke i uključili ih u rad.

Na današnji sastanak novinari nisu bili pozvani.