KABA

D. Mikša: “Ostajem u HSLS-u!”

KARLOVAC – Predsjednik Županijske organizacije HSLS-a u Karlovcu Dragutin Mikša dao je neopozivu ostavku na tu funkciju. To je osobno potvrdio na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak na kojoj je kazao da i dalje ostaje članom te stranke. Do izbora ŽO HSLS će voditi povjerenik Damir Mejaški, predsjednik ogranka Barilovića.

Kako je do sada u javnosti bilo nekoliko, kako ih je Mikša nazvao „poluinformacija“, odlučio je pojasniti svoju odluku. Podjsetio je kako je sve počelo prigodom izbora predsjednika HSLS-a, a koju sada vodi Darinko Kosor.

Po Mikši, problemi u stranci počeli su 10. srpnja kada je na državnoj razini HSLS izašao iz koalicije sa HSS-om i HDZ-om. Stav Županijskog odbora HSLS-a u Karlovcu bio je da se ostaje u toj koaliciji koja je dogovorena 2009. godine. Istodobno, i za vrijeme podsjeta Darinka Kosora karlovačkoj organizaciji HSLS-a, pružena je podrška Dragutinu Mikši da i dalje ostane na čelu županijske organizacije stranke. Potvrdio je to Mikša i riječima o homogenosti unutar županijske organizacije, ali i kazao kako u njoj ima i disidenata.

Za osobu s najviše apetita prozvao je Davora Bišćana za kojega tvrdi da je i najviše spletkario upravo protiv njega.

Unatoč nagovaranju mnogih da povučem ostavku, moja je odluka konačna, kazao je Mikša ali i podvukao kako i dalje ostaje član HSLS-a iako ga mnogi seljakaju iz stranke u stranku.

Dragutin Mikša je na kraju presice zaključio kako HSLS u županiji sa budućim novim vodstvom nema budućnost.

Ples