KABA

Gastronauti ponovo u Karlovcu!

KARLOVAC – Članovi kluba Gastronaut, osnovanoga krajem 1999. godine, sljedeći će tjedan boraviti u Karlovcu. Domaćini će biti Turistička zajednica Karlovca, restoran Lovački rog koji od 1997. godine kontinuirano nosi titulu jednog od 100 vodećih hrvatskih restorana i gospodarstvo Srakovčić – SrCe prirode kojemu predstoji borba za ulazak u „sto vodećih“.

Klub Gastronaut okuplja vodeće hrvatske ugostitelje, stručnjake u enologiji i ugostiteljstvu, kao i u teoriji i praksi prehrane. Tu su i novinari koji prate gastronomiju ali i osobe koje smatraju da svojim angažmanom mogu pridonijeti unapređenju gastronomske kulture u nas. Klupska okupljanja organizirana su na razini Hrvatske i domaćin svakog susreta na kome se obrađuje zadana gastronomska tema je drugi objekt i grad.

Karlovcu i njihovim domaćinima 17. i 18. veljače ovo neće biti prvo okupljanje i druženje Gastronauta. Počelo se u siječnju 2000. godine u restoranu Žganjer s temom „Povijest prehrane Karlovačke županije“, nastavilo u restoranu Srakovčić s „Okusima karlovačkih šuma“, pričalo se uz „Proizvode kolinja ozaljskoga kraja“ …

Grad Karlovac aktualni je dobitnik nagrade Zeleni cvijet za najuređeniji kontinentalni grad, kao i nagrade Turistički cvijet, pa je i to jedan od razloga dolaska pedesetak ugostitelja i novinara. Kako je Karlovac ujedno i grad piva, Gastronauti će se upoznati sa proizvodnjom i tradicijom pivarstva u Karlovcu koje traje od 18. stoljeća. Od gastronomskih tema planirane su one vezane uz divljač. Predviđeni su i posjeti dobru Petrić, OPG Lovre Krnića, vinskom podrumu Zdenka Vrbaneka i špilji Vrlovka kod Ozlja.