popisivaci_1

  • February 16, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Barem neki iz rastuće vojske nezaposlenih imat će uskoro priliku makar nakratko ponovo raditi i zaraditi koju kunu. U Karlovcu su, naime, danas započele prijave zainteresiranih za sudjelovanje u predstojećem popisu stanovništva, koji će se provoditi tijekom mjeseca travnja. Ukoliko vas zanima posao popisivača ili kontrolora, prijaviti se možete do ponedjeljka, 21. veljače, u zgradi Grada Karlovca u Banjavčićevoj ulici. Već danas, prvoga dana prijava, ondje je vladala poprilična gužva. Prema dogovorima koje smo od njih dobili dobili, motivi građana koji su se požurili prijaviti za popisivače mogu se svesti pod zajednički nazivnik – svima im je kronično potreban posao, ma koliko kratkotrajan i naporan bio.

popisivaci_2

No, neki su uvjereni da čak niti ovakav posao, koji će trajati samo mjesec dana, neće biti lako dobiti. Poslu se nadaju, no misle da su za njega ipak potrebne “veze i vezice”.

Podsjećamo da se za popisivače možete prijaviti ukoliko ste nezaposleni i imate li završenu najmanje srednju školu, dok je za kontrolore uvjet također najmanje završena srednja škola i iskustvo u prethodnim popisima stanovništva. Prijaviti se mogu i umirovljenici. Na prijavu trebate donijeti osobnu iskaznicu, dokaze o zadovoljavanju uvjeta i kemijsku olovku.

Od sljedećeg tjedna, od 21. do 23. veljače, prijave će se primati i u Dugoj Resi, Ogulinu, Ozlju i Slunju, također u zgradama lokalnih gradskih uprava.

U općinama Karlovačke županije prijave će se primati 22. i 23. veljače, osim u Draganiću, Krnjaku, Lasinji i Vojniću, čiji se stanovnici za sudjelovanje u popisu mogu prijaviti 23. i 24. veljače.