• February 22, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Današnja Županijska skupština otpočela je lijepom gestom – direktorica Dječjeg doma „Vladimir Nazor“ u Karlovcu Maja Vučinić – Knežević zahvalila je na pomoći u stipendiranju dvoje nekadašnjih štićenika doma , a danas studenata i tom prigodom predsjedniku županijske skupštine Josipu Zaborskom u znak zahvale, predala umjetničke slike. Potom je prisegu dao Franjo Pinušić iz Vukmanićkog Cerovca koji je, kao HDZ-ovac, zamijenio Danijela Trupkovića, vijećnika koji je zbog nekoliko afera, morao dati ostavku na to mjesto.

Uslijedila su vijećnićka pitanja –  bilo je dosta ozbiljnih ali i onih sa dozom humora. Karlovački župan Ivan Vučić primio ih je najviše – SDP-ov Ivan Štajduhar na početku je pitao može li županov ured predstavljati osoba koja se javno izjašnjava protiv antifašizma, opisajući tako pročelnicu Bernardicu Halapa – Topolnjak.

U obranu Berbardice Halapa – Toplonjak ustao je HDZ-ov Vladimir Cvitanović govoreći o prvenstveno o njezinoj stručnosti. Tomu i sada odaje puno priznanje i cijeni njezin rad.

U aktualnom satu pitalo se o cestama na Kordunu, prometnim znakovima nekih naselja koja vrve gramatičkim greškama, Hitnoj pomoći u Vojniću koja je ukinuta, proširenju karlovačkog Doma umirovljenika „Sveti Antun“ ali o ravnatelju Tehničke škole u gradu Mili Luliću, kojega, zbog kaznene prijave teške 8,6 milijuna kuna proziva vijećnica Mirjana Bašić. Pročelnik Željko Šančić istaknuo je zasluge Mile Lulića, a istražni pustupak ne može komentirati, odgovorio je.

Vijećnike je nadalje zanimalo da li je u gradu bio talijanski investitor koji je namjeravao graditi tvornicu za biljne lijekove u kojoj bi radilo 500 ljudi, preko zastupnika Željka Obajdina stanovnici Kamenskog i Lemić Brda pitaju župana kada će početi sanacija opasnog otpada, na području Rakovice je hrvatski branitelj koji i u 21. stoljeću još uvijek nema struju u svome domu… Za ovo posljednje, župan Vučić obećao je kako će se iz proračuna izdvojiti 20 tisuća kuna za uvođenje struje u dom toga branitelja.

Ivana Vučića pitalo se i o Bjelolasici nakon požara – što je do sada napravilo Županijsko državno odvjetništvo, kuda će zaposlenici koja sada nemaju radnog mjesta i što sa tim kompleksom misli Hrvatski olimpijski odbor. Vijećnika Borisa Ožanića iz SDP-a zanimalo je, kao uostalom i mnoge studente-putnike kada će konačno, u središtu Karlovca, moći na vlak i sa njega.