KABA

Zajednica udruga HVIDR-e protiv prosvjeda

KARLOVAC – Ne podržavamo prosvjede tipa „Facebook“ niti one najavljene za subotu u organizaciji Hrvatskog nacionalnog fronta i Braniteljske akcije, nego smo za redovite izbore. U tome pogledu podržavamo Vladu Republike Hrvatske.

To je jedinstven stav Zajednice udruga HVIDR-e Karlovačke županije upućen danas javnosti kroz tiskovnu konferenciju. Zajednica okuplja ratne vojne invalide domovinskog rata iz Saborskog, Slunja, Ogulina, Duge Rese, Generalskog Stola i Karlovca. Zaključak je prenio predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e  karlovačke županije Petar Banić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hvidra_1.mp3}

Inicijativu za obraćanje javnosti Zajednice udruga HVIDR-e karlovačke županije dala je HVIDR-a Generalskog Stola kako bi se ratni vojini invalidi očitovali u svezi sa teškim trenucima i provjedima koji se u nas događaju u posljednje vrijeme. Mi kao branitelji i ratni vojni invalidi ne želimo biti svrstani u grupe kojima ne pripadamo i u čijim protrestima ne sudjelujemo, kazao je Petar Banić.

Imedika

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hvidra_2.mp3}

To je stav šest udruga na području županije koje okupljaju 1360 ratnih vojnih invalida sa, istaknuto je, plaćenom članarinom. Svoj stav protiv subotnjeg prosvjedovanja ali i podršku Vladi Republike Hrvatske izrekli su i predstavnici HVIDR-e iz Generalskog Stola, Saborskog, Duge Rese i Slunja.

U drugom dijelu skupa bilo je riječi o aktivnostima koje će se provoditi u ovoj godini. Riječ je o ukupno devet programa, a najvažnije je najavio predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e karlovačke županije Petar Banić. Prvi program je i najvažniji – preseljenje Centra za beskućnike.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hvidra_3.mp3}

Vrijednost investicije je oko 550 tisuća kuna. Iako je to je projekt ratnih vojnih invalida najmjenjen invalidima te gradu i županiji, nastat će uz pomoć Grada Karlovca i Karlovačke županije, otkrio je Petar Banić. Ostale aktivnosti u ovoj godini su nastavak školovanja odnosno prekvalifikacija ratnih vojnih invalida, stipendiranje školovanja djece kroz poseban braniteljski Fond te pružanje pravnih usluga članstvu svih Udruga  na jednom mjestu i to u prostorima u Domobranskoj ulici, zaključio je predsjednik Zajednice udruge HVIDR-e Karlovačke županije Petar Banić.

Ples