KABA

Unatoč pljusku prosvjedovalo dvjestotinjak građana

KARLOVAC – Dvjestotinjak najhrabrijih prosvjednika okupilo se sinoć usprkos kiši na drugom karlovačkom antivladinom prosvjedu.

Za razliku od prošle srijede, prosvjednici su sinoć obišli velik dio grada, od Starog placa, preko Korza, do nekadašnjeg kina Luxor, Meštrovićevom i Senjskom do Grabrika, pa preko Rakovca natrag do početne točke, Trga bana Jelačića. Parole, koje su na pljusku uzvikivali prosvjednici, nisu se mnogo razlikovale od onih po drugim gradovima. Moglo se čuti „Jaco odlazi”, „Vukelić odlazi”, a mnogo povika upućeno je i gradonačelniku Damiru Jeliću, županu Ivanu Vučiću, ali i predsjedniku Nogometnog kluba Karlovac Stjepanu Turkoviću. Pred bivšim kinom Luxor prosvjednici su uzvikivali „Idemo u kino”, a kad su krenuli prema Rakovcu „Idemo na bazen”.

Posjetivši i Mažuranićevu obalu na kojoj se nalaze prostorije HDZ-a prosvjednici su na vratima ostavili poruku s napisom „Put za nigdje” i slikom takozvanog „Vukelićevog mosta”.

Prije početka prosvjeda okupljenima se obratio jedan od organizatora prosvjeda student Silvio Šimić, koji je poručio Karlovčanima je sada vrijeme da se ujedine. Prije toga, svi prisutni su minutom šutnje odali počast svim stradalim stanovnicima Japana u nedavno potresu i tsunamiju.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ujedinjenje.mp3}

Iako su htjeli i pred zgradu u kojoj stanuje gradonačelnik, policija je prosvjednike u tome spriječila. Ali, na ulici su mu poručili da da ostavku.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poruka_jelicu.mp3}

 
Donosimo vam još malo atmosfere sa sinošnjeg prosvjeda.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/prosvjed1703/*{/rokbox}

 

Prosvjednici su građane koji su ih masovno gledali s prozora kako prolaze njihovim ulicama dozivali da se pridriže prosvjedu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/misevi.mp3}

Najavljujući daljnje aktivnosti, Silvio Šimić je pozvao studente, umirovljenike, sindikate i ostale građane da im se pridruže na budućim prosvjedima.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prosvjed_poziv.mp3}

Organizatori su najavili novi prosvjed, a o vremenu njegovog održavanja građani će uskoro biti obaviješteni.