hsu

KARLOVAC – Asocijacija umirovljenika s područja grada Karlovca poziva sve umirovljenike da 3. travnja izađu na izbore za mjesne odbore i gradske četvrti te da svoj glas daju kandidatima Hrvatske stranke umirovljenika. To je poziv upućen javnosti s današnje tiskovne konferencije udruge „Umirovljenici 047″ koja okuplja članove iz Matice umirovljenika Karlovačke županije, te županijskog i gradskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika.

Uoči predstojećih izbora umirovljenici su upoznati sa sporazumom koji je postignut između asocijacije „Umirovljenici 047″ s jedne, i Matice umirovljenika Karlovačke županije i Hrvatske stranke umirovljenika s druge strane, istaknuo je u uvodu predsjednik asocijacije Nikola Marijanić. Razlog za suradnju vide u bujanju stranaka umirovljenika u Hrvatskoj zbog čega je nastao košmar na umirovljeničkoj političkoj sceni, ocijenio je Marijanić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hsu_1.mp3}

Dogovor o međusobnoj suradnji postignut je, a on se ponajprije odnosi na skorašnje lokalne izbore, iako će se provoditi i kroz ostale aktivnosti jer su programi gotovo identični, ukazao je Marijanić i dodao kako je to borba za što bolji život i status umirovljenika.

U Hrvatskoj djeluje deset umirovljeničkih stranaka a karlovački umirovljenici upravo Hrvatsku stranku umirovljenika ocjenjuju svojom. Nju i njezine kandidate na predstojećim lokalnim izborima u 7 gradskih četvrti i 4 mjesna odbora podražali su i Nada Eleta, predsjednica Gradskog odbora HSU-a, njezin kolega iz županijskog odbora Božidar Radečić i Ivan Kolić, predsjednik Matice umirovljenika karlovačke županije.