KABA

Vučić: “Bilo je teško, no sada smo na putu gospodarskog oporavka”

KARLOVAC – „Iako je 2010. godina bila recesijska godina koju su obilježila nepovoljna gospodarska kretanja, najnoviji ekonomski pokazatelji govore nam da smo na početku gospodarskog oporavka”, poručio je župan Ivan Vučić, obraćajući se uzvanicima svečane sjednice županijske Skupštine koja je danas u povodu Dana Karlovačke županije održana u Gradskom kazalištu „Zorin dom”.

Svjetlo na kraju tunela Vučić vidi u poduzetničkim zonama, prije svega onoj u Logorištu, ali i ostalima, za koje se nada da će donijeti nova radna mjesta i na taj način doprinijeti ekonomskom razvoju naše županije. Ispričao je i što je još učinjeno u cilju poticanja razvoja gospodarstva.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zupanija_1.mp3}

Osim projekata vezanih uz gospodarstvo, župan je govorio i o kontroverznom projektu izgradnje županijskog Centra za gospodarenje otpadom kojemu se već godinama protive lokalne eko-udruge. Istaknuo je da će projekt biti nastavljen unatoč njihovom protivljenju, jer tvrdi, taj projekt ne predstavlja ekološki problem, već upravo suprotno, njime će biti riješen problem ilovačkog deponija.
 

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zupanija_2.mp3}

Imedika

Na današnjoj svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Karlovačke županije. Javno priznanje Karlovačke županije za životno djelo posthumno je dodijeljeno Zdravku Švegaru za njegov izuzetan doprinos razvoju sporta, istraživanju povijesti sporta i sportske publicistike. Ostali dobitnici javnih prizanja za 2010. godinu su veleposlanik Japana u Hrvatskoj Njegova Ekselencija Yoshio Tamura za izuzetan doprinos razvoju područja od posebne državne skrbi na području Karlovačke županije, Božena Regvart Muić za doprinos promicanju i očuvanju tradicije i kulturne baštine, dr. Nedjeljko Strikić za doprinos poboljšanju kvalitete pružanja zdravstvene zaštite, HS Produkt za izuzetne poslovne rezultate i doprinos gospodarskom razvoju i Kamp „Slapić” za ukupan doprinos razvoju turizma Karlovačke županije. U ime dobitnika, na priznanjima je zahvalio Yoshio Tamura, koji je ujedno Hrvatskoj izrazio zahvalnost za podršku Japanu u posljednjim tragičnim događajima u toj zemlji.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zupanija_3.mp3}

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_zupanije/*{/rokbox}

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine gostovali su danas ministar turizma Damir Bajs, saborski zastupnici Branko Vukelić, Ivan Bogović i Biserka Vranić, počasni građanin Karlovačke županije Mato Granić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina u Karlovačkoj županiji i brojni drugi uzvanici.

Uoči svečanosti u “Zorin domu”, izaslanstva Karlovačke županije, Grada Karlovca, općina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapaljene svijeće pod središnji križ groblja Jamadol. Za sve je božji blagoslov zazvao dekan vojnog dekanata prečasni Andrija Markač. U Crkvi Presvetog Trojstva služena je sveta misa koju je predvodio dekan karlovačkog dekanata monsinjor Ferdinad Vražić.


Ples