KABA

Vuković, Žabčić i Godec danas izlaze iz pritvora

KARLOVAC – Trojica osumnjičenika u tzv. aferi Daimler – Marko Vuković, Ivan Žabčić i Tomica Godec, izlaze danas iz pritvora – ekskluzivno je za Trend Radio i TREND [portal] izjavila Snježana Gašić, odvjetnica drugoosumnjičenika Marka Vukovića.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/odvjetnica.mp3}

Imedika

Bivše suvlasnike ozaljske tvrtke IM Metal Žabčića i Vukovića policija sumnjiči da su na privatne račune primili 250.000 eura od ‘tvrtke sa sjedištem u Njemačkoj’. Tim su novcem, navodno, kupili nekretnine i poslovne prostore na području Karlovca, koje su kasnije iznajmili tvrtki čiji su u tom trenutku bili vlasnici te pozajmicu nikada nisu vratili. Treći osumnjičeni Godec tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti jer je, na račun pružanja konzultantskih usluga preko svoje tvrtke sa sjedištem u Americi, primio 1,6 milijuna eura, iako konzultantske usluge ustvari nisu bile obavljene.

Trojac Vuković – Žabčić – Godec je osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti i pranje novca, a zbog eventualnog utjecaja na svjedoke pritvoreni su 7. travnja. U ovim trenucima očekuje se njihov izlazak iz pritvora.


Ples