KABA

IVICA PETAK a.k.a. D-FENCE

Ivica Petak aka D-Fence je rođen 1983 u Zagrebu (Hrvatska). Ivica je počeo mixati u 2002. glazbu na lokalnim mjestima gdje je razvio vještine potrebnu da bi se predstavio na danceflooru, i stvorio raspoloženje i osjećaje svih koji su došli slušati.

Nakon 5 godina slušanja, učenja, i upijanja zvukova techna i drugih žanrova, Ivica je otišao na svoj prvi party. Bio je fasciniran ljudima i atmosferom, ali i novim pristupom elektronske glazbene scene.

U 2002. Ivica ulaže u svoje prve gramofone i mikser. Nakon dosta prakse i ustrajnosti, Ivica se pojavljuje pred hrvatskom publikom sa svojim live mixom na Otvorenom radiju. Zatim je u siječnju 2003. godine započeo ozbiljniju rezidenciju u legendarnim hrvatskim klubovima Sokol i Tvornica. Ivica je sada odgovoran za organizaciju događaja u nekoliko domaćih elektroničkih klubova.

Njegovi najveći utjecaji su Cristian Varela, Ben Sims, “stari” Umek i “stari” Dave Clarke. Njihovi utjecaji služe kao kalup Ivici za stvaranje njegovog stila koji se može opisati kao funky / electro / techno – tribal. Inspiriran ritmom elektra, techna, housea… on mixa nove funky zvukove s tribal ritmovima i stvara jedinstven doživljaj. Do kraja 2009. Ivica starta s objavanjem pjesama, i to sa svojim dobrim prijateljem Wyrusom u nazivu “Wyrus i Ivica Petak” za Discopath Records & Downtown Music koji su i sami vlasnici.

Životni pogled:
“U našim životima postoje uvijek dvije strane, tama i svijetlo … Dark (tama) predstavlja sve ono što preziremo, sve ono što mrzimo … a svjetlom stranom uživate u svakom trenutku koji nas povezuje s glazbom i plesom .. . tamna strana ne dopušta nam da smo zajedno u plesu, osmijehu … na jednom mjestu. Svjetla strana se nada da postoji stvarnost … Glazba će uvijek ima dvije strane … a mi ćemo moliti da budemo na jednom mjestu, s osmijehom na jednom mjestu, u plesu na jednom mjestu … Odaberite svoju stranu i postanite jedan od nas .. ..

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/ivica_petak/*{/rokbox}

OTVARAO JE NASTUPE ZA SLJEDEĆE IZVOĐAČE: Umek ,Dave Clarke,Mauro Picotto, Frequency 7 / Ben Sims , Surgeon, Cristian Varela, DJ Rush, Sven Wittekind, LaDiDa, Lucca, D.A.V.E. The Drummer, Carl Falk, Nikola Kunich, Alexandar, Bizarre, Axel Karakasis, Danilo Vigorito, Pratap, Fer BR, Peppelino, Razor, George Nomex, Veztax, Paolo Barbato, Gaby & i dr.

REZIDENCIJA: United Electronic Sound 2009./2010.
Varadero (Brač) -ljeto 2007/2008/2009

VEĆI DOGAĐAJI: Musikmesse Frankfurt – Pro Light and Sound 2011, Z1 TV, Revolt festival (Zg-Velesajam), Open Air Party UFO Beats, United Electronic Sound (Croatia), Astralis (Croatia)

GIGS: Belgium-The Zoo (Hasselt), Musikmesse Frankfurt – Pro Light and Sound 2011, Croatia-The Best (Zg), Boogaloo (Zg), Tvornica (Zg), Sokol (Zg), Aquarius (Zg), Londoner (Zg), Dino Due (Kt), Quo Vadis (Vu), Next (Pu), The Cube (Pu), Papillon (Kc), Nautilus (Kc), Magazin (Pag), Oxygene (Os) i mnogi drugi.

NEDAVNI PROJEKTI: United Electronic Sound, Static Noise Organization, Decibel Media ( http://decibelmedia.hr/ )

BOOKING:
ivica.petak@gmail.com
LINK:
www.myspace.com/djdfencehr
www.facebook.com/ivica.petak

U subotu 16.04.2011. poslušajte dvosatnu emisiju NEMA SPAVANJA na TREND Radiju u kojoj gostuje DJ IVICA PETAK a.k.a. D-FENCE iz Zagreba, od 23:00 do 01:00h, a koju vam priprema UMINAL. Dakle – ja! 😉