procistac

KARLOVAC – U Županijskoj gospodarskoj komori u Karlovcu danas je predstavljeno nekoliko ekoloških projekata koji se ostvaruju u Karlovačkoj županiji. Nazočili su zamjenik župana Josip Šafar, zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković, regionalni direktor u Gospodarskoj komori Štajerske Wilfried Leitgab, predsjednik Komore Zlatko Kuzman i drugi.

Na skupu su Ivan Mrzljak i Krešimir Veble iz karlovačke tvrtke Vodovod i Kanalizacija govorili o zbrinjavanju mulja s uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Karlovcu, Marinko Maradin iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Karlovačke županije predstavio je izgradnju Centra za zbrinjavanje otpada, dok je Julije Domac iz Regionalne agencije sjeverozapadna Hrvatske izlagao o temi Obnovljivi izvori energije.

Zlatko Kuzman, predsjednik Komore pojasnio je razloge ove prezentacije a posebice dolazak gostiju iz Austrije.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ekologija_1.mp3}

Sudionici sastanka obišli su pročistač otpadnih voda u Mekušju, a Ivan Mrzljak, direktor Vodovoda i kanalizacije podsjetio je na studiju o zbrinjavanju mulja s uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ekologija_2.mp3}

Sušeni mulj nije otpad već iskoristiva sirovina, naglasio je Ivan Mrzljak i pobrojao mogućnosti za njegovo korištenje u industriji.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ekologija_3.mp3}

Nakon završetka prezentacije ekoloških projekata koji se realiziraju na području županije, u prostoru Županijske gospodarske komore nastavljeni su poslovni razgovori sudionika današnjeg okupljanja.