mehatronika

KARLOVAC – Automehaničari i automehatroničari, učenici karlovačke Tehničke škole, odradili su već pola aktivnosti planiranih u sklopu projekta „E-learning u automehatronici” za koji su putem projekta u sklopu IPA projekta „Razvoj novih kurikuluma” Europske unije dobili više od 370 tisuća eura. Radi se o projektu koji bi trebao stvoriti novi nastavni plan za trogodišnji program školovanja automehaničara i četverogodišnji za smjer automehatroničara.

Jedan od partnera je i City of Bristol College iz Velike Britanije, a njihovi predstavnici danas su posjetili Tehničku školu kako bi se uvjerili u dosadašnje rezultate projekta. S nekima od aktivnosti koje su dosad provedene upoznao ih je ravnatelj Tehničke škole Mile Lulić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bristol_1.mp3}

Ovaj projekt nastavak je suradnje Tehničke škole i karlovačkog Veleučilišta, koji su uspješno proveli projekt Osnivanje mehatronike u Karlovcu. Koliko je ovaj projekt bitan ne samo za školu i Veleučilište, već i grad, pojasnio je profesor Darko Vyroubal s Veleučilišta.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bristol_2.mp3}

tehnicka_skola

Projekt u kojem bi trebao biti izrađen novi nastavni plan i program, poboljšano izvođenje praktične nastave, stručna edukacija nastavnika, uvedene nove metode poučavanja, nabavljena suvremena didaktička oprema, kao i uključivanje ženske populacije u ovu strukovnu kategoriju, trajat će do prosinca 2011. godine.