vijece_1

KARLOVAC – Zbog nedavnog ponovnog spominjanja slučaja prodaje zemljišta u Grabriku i sumnje u ugovor koji je vezan uz tu prodaju, HSS-ov vijećnik Stjepan Tvrdinić je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća zamolio gradonačelnika Damira Jelića da mu pojasni da li je ovim ugovorom oštećen gradski proračun.

Podsjetimo, radi se o događajima vezanim uz gotovo 10 tisuća kvadratnih metara zemljišta u Grabriku, na uglu Krešimirove, Zvonimirove i Branimirove ulice, koje je Grad Karlovac prije tri godine prodao tvrtki Centar gradnja. Zemljište je prodano po cijeni od 8,8 milijuna kuna, a kako je ugovoreno, na njemu je bila predviđena izgradnja stambeno-poslovne zgrade. Budući da na tom mjestu ništa nije izgrađeno, Grad je raskinuo ugovor. Centar gradnja je zaprijetila tužbom pa je Grad sklopio nagodbu. Već prilikom usvajanja, prije dvije godine, ova je odluka na Gradskom vijeću izazvala negodovanje oporbenih vijećnika, koji su upozoravali da je tužba neutemeljena i da će iz cijelog slučaja nastati još jedna velika afera.

Evo kako je danas ovaj slučaj komentirao gradonačelnik Jelić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/grabrik_1.mp3}

jelic_damir

Gradonačelnik Jelić je priznao da je projekt loše započeo, ali i da su se pojavili još neki elementi koji su samo još više pridonijeli da projekt ne uspije.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/grabrik_2.mp3}

Kako je zaključio gradonačelnik, iako su znali da to nije najbolje rješenje, Grad je u tom trenu ipak odlučio nagoditi se s Centar gradnjom i izmijeniti ugovor prema kojem oni u sklopu stambeno-poslovnog objekta ne moraju graditi vrtić, koji je prema prvom ugovoru bio planiran.