KABA

Sudbina platana u Nazorovoj znat će se 16. svibnja

KARLOVAC – Nakon jučerašnjeg posljednjeg sastanka predstavnika Grada Karlovca i Građanske inicijative za spas platana u Nazorovoj ulici Grad je predložio da gradsko Povjerenstvo za zaštitu okoliša i zelenih površina da mišljenje na elaborat Smjernice krajobraznog uređenja, u kojem je građanskoj inicijativi sporno mišljenje o utjecaju radova na platane.

Nakon toga, priopćili su iz Grada, oformit će se komisija koju će pored predstavnika Grada, Vodovoda i kanalizacije, Zelenila te stručnjaka iz ostalih relevantnih područja, činiti i predstavnici građanske inicijative, odnosno stručnjaci koje oni predlože.

Za sada, platane ostaju na svom mjestu, dok ta komisija ne donese mišljenje po pitanju njihovog ostanka ili uklanjanja. Predstavnici građanske inicijative do ponedjeljka, 9. svibnja moraju dostaviti popis imena osoba koje će sudjelovati u radu komisije. Bez obzira na zaključke koje će donijeti komisija sastavljena od stručnjaka, a mora ih donijeti do 16.svibnja, radovi na rekonstrukciji kanalizacije u Nazorovoj ulici počinju upravo tog dana, onako kako je planirano te je rok dovršetka 100 dana.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u potpunosti pokrivaju Hrvatske vode, stoga se moramo držati rokova, inače će nam ova investicija propasti, a apsolutno je jasno kako za stanare Nazorove ulice obnova kanalizacijske mreže predstavlja prijeku potrebu, poručili su iz Grada.

Do tada, građani mogu u Nazorovoj ulici potpisati peticiju za spas platana, dok stanari i aktivisti ekoloških udruga i dalje dežuraju u ulici kako radnici ne bi započeli s rušenjem drveća.

Ples