KABA

U četvrtak u “Zrinskome” 8. Gastro izložba

KARLOVAC – Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika pri Obrtničkoj komori Karlovačke županije završio je pripreme za 8.Gastro izložbu koja će biti u četvrtak, 12. svibnja u restoranu „Zrinski“ istoimenog Doma Hrvatske vojske.

Do sada su se Gastro izložbe održavale u dvorištu Obrtničkog doma u Karlovcu, a zašto je lokacija promjenjena, pojasnio je Miro Prugovečki, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika. Uz ostalo, kazao je kako je organizacija izložbe velika i zahtjevna a i vremenski uvjeti, osobito kiša, znaju pokvariti ugođaj.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prugovecki_1.mp3}

Iako se gospodarska kriza posljednjnih godina odrazila i na ugostiteljsku djelatnost, članovi toga ceha potrudili su se pripremiti svoje specijalitete za 8. Gastro izložbu. Prijavilo se deset uglednih restorana s područja Karlovačke županije, a i ovoga puta svoju ponudu predstavit će Ceh ugostitelja Šibensko-kninske županije te Sekcija za gostinstvo in turizem Območne obrtne zbornice iz Črnomlja u Sloveniji. Posjetitelji će moći kušati i ponudu Božura – Prve proizvodne zadruge žena, zatim Trgovačko-ugostiteljske škole iz Karlovca i svih Udruga vinara i voćara Karlovačke županije. U ponudi će biti i sirevi, medovi i likeri proizvođača sa naše regije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prugovecki_2.mp3}

Imedika

Zbog toga se predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Karlovačke županije Miro Prugovčki zahvaljuje svima koji su, unatoč teškim vremenima, odlučili sudjelovati.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prugovecki_3.mp3}

I još jedna novina – ranijih godina posjetitelji su trebali kupiti čašu koja je ujedno služila i kao ulaznica, i naravno, sredstvo degustacije vina. Ove godine, ulaz na Gastro izložbu za sve je besplatan, kao i hrana i piće koje će izlagači ponuditi.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prugovecki_4.mp3}

Na 8. Gastro izložbu pozvani su i predstavnici više turističkih agencija iz Hrvatske kako bi se uvjerili u ugostiteljsku ponudu Karlovačke županije, kazao je Miro Prugovečki. Za njih će obilazak izložaka biti od 18 do 19 sati, a potom će se vrata restorana Zrinski otvoriti za ostale posjetitelje. Za zabavni dio programa najavljeni su Tamburaški sastav Rečički sokoli i KUD Sveta Margareta sa Velike Jelse.

A kakva je bila lanjska ponuda, pogledajte u galeriji slika!

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gastro/*{/rokbox}

Ples