Među uspješnim kuglačicama Ogulinka i dvije Ozljanke

KARLOVAC – Sarajevo je domaćin devetog Svjetskog prvenstva u kuglanju za mlađe juniore i seniore (U-18). Mlađi juniori su imali uspješan nastup osvojivši 10 medalja – dva zlata, četiri srebra i četiri bronce. U ženskom dijelu reprezentacije nastupile su tri djevojke s područja Karlovačke županije – Mateja Gašparović iz Ogulina, te sestre Nikolina i Valentina Pavlaković iz Ozlja. U ekipnom dijelu turnira natjecalo se 12 sastava (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Češka, Slovačka, Austrija, Poljska, Rumunjska, Italija, Mađarska i Makedonija), a naše predstavnice sa 2.182 srušena čunja osvojile su treće mjesto i time prvu medalju za Hrvatsku.

U ekipnom turniru igrale su Nikolina Pavlaković i Mateja Gašparović i osvojile broncu. Nakon toga su Mateja Gašparović i Valentina Pavlaković osvojile broncu u tandemu, dok je Mateja Gašparović imala nastup i u sprintu te osvojila svoju treću broncu. Zadovoljna može biti i Karlovčanka Željka Bukovac, trenerica ženske juniorske selekcije, ne samo nastupom cijele reprezentacije, već i kuglačicama iz Ogulina i Ozlja, koje su opravdale svoje uvrštenje u reprezentaciju.

Kada se zbroje rezultati muške i ženske selekcije, Hrvatska je postala i najbolja nacija na IX Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore. Mladim sportašima čestitamo na postignutim rezultatima.