KABA

“Nepokoreni grad” – ove godine u osam dana festivala čak 30-ak raznih događanja

KARLOVAC  – Festival nezavisne kulture „Nepokoreni grad” ove će godine započeti već 22. lipnja, za razliku od prijašnjih godina, kada je bio održavan nešto kasnije, obično krajem kolovoza i početkom rujna. Ovogodišnje izdanje festivala trajat će do 30. lipnja, a program je sastavljen od sadržaja za sve dobne skupine, tako da će se tijekom osam dana koliko će trajati festival svakoga dana održavati predstave za djecu, plesne predstave, video projekcije, performansi, predavanja, koncerti i nastupi glazbenih sastava i DJ-eva, izložbe i radionice.

Više o programu ispričao je Denis Mikšić iz udruge „Domaći” koja ovaj festival organizira još od 2005. godine.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/grad_1.mp3}

Promjena termina održavanja nije jedina novost vezana uz ovogodišnji festival. Naime, „Nepokoreni grad” ove će godine okupiti velik broj kreativaca i umjetnika koji će svoje radove predstaviti na cjelodnevnoj izložbi „Hand made” u subotu, 25. lipnja na šetalištu Dr. Franje Tuđmana – Promenadi. Uz izložbu bit će organiziran i popratni program o kojemu je više rekla predsjednica udruge „Domaći” Vesna Vilus.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/grad_2.mp3}

Prijave za sudjelovanje na izložbi još uvijek su otvorene, pa se svi kreativci koji Karlovčanima žele pokazati svoje rukotvorine još uvijek mogu javiti u udrugu Domaći.

Novost ovogodišnjeg festivalskog izdanja također je i svakodnevni program za najmlađe. “Nepokoreni grad” ove godine nudi zaista velik broj dječjih predstava poznatih nezasvisnih redatelja i grupa koje će se odvijati u dva termina, jutarnjem od 10:30 i poslijepodnevnom, od 18 sati, a tijekom osam dana trajanja festivala bit će prikazano čak devet različitih predstava za djecu.

Festivalska događanja ove godine činiti će i dva zanimljiva predavanja; predavanje „Urbana sredina i mogućnosti samostalne organiziranosti” Eugena Babića s Filozofskog fakulteta u Rijeci, i predavanje „Energija grada” splitskog novinara i spisatelja Anteja Jelenića.

Tu je i još jedna novost, a to je sportsko-rekreativni tečaj parkoura, koji će se tijekom peta dana održavati na više lokacija u gradu, a na koji se također još uvijek možete prijaviti u udrugu “Domaći”. O kakvoj disciplini se radi ispričao je Antonio Barićević, jedan od nekolicine Karlovačana koji se bave ovom relativno novom i u Karlovcu slabo poznatom sportskom aktivnošću.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/grad_3.mp3}

Ulaz na sva događanja bit će besplatan, a detalje o programu doznajte na web stranici uduge „Domaći”, www.domachi.hr.

omicron