franjo_1

KARLOVAC – U četvrtak, 23. lipnja slavimo blagdan Tijelova, svetkovinu u spomen na ustanovljenje Euharistije. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva, a ona je bila jučer. U nas je to i neradni dan.

Posebno svečano bit će u crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu, a naravno i izvan nje. Vjernici će sudjelovati u tradicionalnoj procesiji koja će ovoga puta biti posebna. Počet će se misnim slavljem u Presvetom Trojstvu, a završiti u Crkvi u Novom centru. Do nje će ići procesija koju najavljuje pater Franjo Tomašević, gravrdijan Franjevačkog samostana u Karlovcu.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/tijelovo_1.mp3}

Novost je da pater Franjo Tomašević ovoga puta u Tijelovsku procesiju, pored vjernika, poziva i sve one koji imaju odoru – vojnu, vatrogasnu, policijsku ili drugu – da se priključe. Za to postoje razlozi.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/tijelovo_2.mp3}

U isto vrijeme u crkvi Sveta Tri Kralja na Baniji slavit će se klanjanje ili klečanje. Bit će to još jedna poveznica, ovoga puta triju crkava karlovačkog dekanata.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/tijelovo_3.mp3}

Misno slavlje na Tijelovo u crkvi Presvetog Trojstva predvodit će, od 10 sati, pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić.